Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Nyolcszáz köbméter illegális hulladékot takarítanak el Gyöngyösön

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 05. 13. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 05. 31. 12:18

Tisztítsuk meg az Országot! – több mint 22 millió forintot nyert Gyöngyös az Innovációs és Technológiai Minisztérium által, az az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft-n keresztül kiírt pályázaton. Ennek keretében mintegy 40 helyszínen megközelítőleg 800 m3 illegálisan elhelyezett hulladékot gyűjtenek össze és szállítanak a hulladéktelepekre a projektben résztvevők.

A megtisztítandó helyszínek között találhatóak bel- és külterületi lerakók is. Az illegális hulladéklerakók felderítésében a gyöngyösi mezőőrök segítségét is igénybe vette a pályázatot készítő Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Nonprofit Kft.
A nyertes pályázat két részből áll, egyrészt megtörténik a mintegy 40 helyszínen a hulladékok gyűjtése, lerakó helyekre történő elszállítása, ártalmatlanítása. De emellett kiemelt figyelmet fordítanak az illegális hulladéklerakók újrakeletkezésének megakadályozására is. A pályázat részeként lakossági szemléletformáló kampány is megvalósul, valamint összesen hat darab nagyfelbontású, infravetővel ellátott kamera kerül kihelyezésre a város stratégiailag fontos pontjain (Galamb utca, Verő utca, Víg utca).

Aki szeretne részt venni az akcióban, május 17-től május 29-ig megteheti. Várjuk helyi közösségek, baráti társaságok, lakóközösségek, civil szervezetek, egyesületek jelentkezését, akik lakókörnyezetüket: az utakat, parkokat szeretnék megtisztítani.

Jelentkezni hétköznaponként 7:30-16:00 óra között, a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft.-nél lehet.
3200 Gyöngyös Fő tér 10. (Vachott Sándor Városi Könyvtár udvarában)
Tel: +3630 928 43 97
E-mail: info@gyvt.hu

Itt vehetik át a gyűjtéshez szükséges zsákokat, kesztyűket, melyeket a gyűjtés után a személyesen leegyeztetett helyszínen kell majd elhelyezni. A zsákokat az önkormányzat munkatársai gyűjtik majd össze. Az akcióban való részvételt jelenléti ívvel kell igazolni, melyet szintén a jelentkezés helyszínén lehet átvenni és ott is kell leadni a gyűjtés után.

Fontos tudni, hogy a projekt keretében átadott zsákokat, csak a pályázat keretében gyűjtött szeméthez lehet felhasználni és elszállíttatni.

Kiemelt tartalmak