Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés
Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!

A lakókörnyezet tisztántartásáról

2021. 01. 23. A lakókörnyezet tisztántartásáról Utolsó módosítás: 2021. 03. 11. 13:02

A lakókörnyezet tisztántartásáról

A gyöngyösi képviselő-testület által 2000. májusában megalkotott, a környezetvédelemről szóló 15/2000. (V.22.) önkormányzati rendelete alapján a lakosságnak kötelezettségei vannak lakókörnyezete tisztán tartásával kapcsolatban.

A lakóknak kötelességük tisztán tartani az ingatlanukhoz képest 5 méteren belül lévő zöldfelületeket, járdát és a nyílt árkokat.

A járdák tisztán tartásánál ügyelni kell arra is, hogy télen a hó- és síkosság-mentesítés is a lakosság feladata 5 méteres szélességig.

Az árkok tisztántartása alatt a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok, hulladékok eltávolítását kell érteni.

Amennyiben valaki elmulasztja ezen kötelezettségeit, a rendelet alapján 5 000 Ft-tól 50 000 Ft-ig terjedő bírság szabható ki.

Természetesen nem a bírságolás a cél, ennek megfelelően a városrendészet munkatársai első alkalommal figyelmeztetéssel élnek, illetve felhívják a figyelmet a feladatok ellátására.

Ha valaki egészségi állapota miatt nem tudja teljesíteni a síkosság-mentesítésre vonatkozó kötelezettségét, akkor ezt jelezze a városgazdának telefonon vagy e-mailben!

Városgazda: Boros Vince

Tel: 70/866-9567. E-mail: boros.vince@gyongyosph.hu