Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Gyöngyösi Sportfólió Nonprofit Kft.

2021. 01. 23. Gyöngyösi Sportfólió Nonprofit Kft. Utolsó módosítás: 2024. 01. 16. 15:39

Tevékenység:

Gyöngyös önkormányzatának képviselő-testülete 2007-ben alapította a Gyöngyösi Sportfólió Nonprofit Kft.-t. A cég feladata a létesítmények üzemeltetése és a bennük folyó sportszakmai tevékenység, valamint egyéb feladatok segítése. A cég ezzel a tevékenységével igyekszik elősegíteni és ösztönözni a város és a kistérség lakosságát a sportra.

A telephelyeken az amatőr és versenysport igényeinek megvalósítása egyaránt megoldott. A kft. több sportegyesület, oktatási intézmény és civil szervezet számára teremti meg szakszerű üzemeltetéssel a sportolás alapvető feltételeit.

A képzett munkavállalók folyamatos karbantartással, javítással, takarítással gondoskodnak a mindennapi használhatóságról. A létesítmények és a sportpályák üzemeltetése mellett a költségtakarékos működés feltételeit is szem előtt tartják. Fontos az állagmegóvás, és az, hogy az edzésekre és mérkőzésekre kilátogatókat kulturált körülmények fogadják. A Gyöngyösön rendezett nemzetközi és országos versenyeken kiemelkedő színvonalon biztosítják a létesítmények használatát. Ezért több helyszíni élő televíziós közvetítés alkalmával is dicséretet kapott a létesítmény és a város.

Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnok

A környéken egyedülálló gyöngyösi sport- és rendezvénycsarnok amellett, hogy kiváló helyszíne a különböző sporteseményenek, lehetőséget ad a gyöngyösi és a környékbeli lakosságnak arra, hogy maguk is sportoljanak. Mindemellett a csarnok különböző egyéb szabadidős tevékenységek és kulturális eseményeknek is otthont ad.

Az épület alapját az 1890-ben épült helyi laktanya lovardája adja, melynek érdekessége az eredeti, hatvan centiméter vastag falak mellett az országban egyedülálló Gustave Eiffel-féle tetőtartó szerkezet is.

A bővítés után a csarnok teljes területe 3200 nm lett. A létesítmény 1100 ülőhellyel, 400 állóhellyel, 8 öltözőegységgel, 200 nm-es fitneszteremmel, orvosi szobával, büfével, irodákkal és tárgyalókkal rendelkezik. A pálya padlózatát a nemzetközileg is elismert, egészségvédelmi és sportszakmai szempontok alapján is a világ legjobb minősítésével bíró Gerflor borítás fedi.

A csarnok adottságainak köszönhetően a nemzetközi szabványoknak megfelelő kézilabda-, röplabda- és kosárlabdapálya kialakítása mellett lehetőség nyílik tenisz, teremfutball, tollaslabda és egyéb sportesemények rendezésére. A csarnokban jól felszerelt szertár, öltözők, egyéb helyiségek, és akadálymentesített mosdók is megtalálhatók.

Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand

A gyöngyösi uszoda versenymedencéi kiválóak oktatásra, edzésre és versenyekre. A frissítő kikapcsolódásra vágyó kicsik és nagyok a kellemes, zöld környezetben kiépített gyermek- és élménymedencékben hűsölhetnek a meleg nyári napokon. A nyári szezonban hatalmas, felfújható vízi akadályparkkal is várják vendégeket az ötvenméteres szabadtéri úszómedencében.

A fedett csarnokban lévő medencék időjárástól függetlenül egész évben használhatók. A strandolás mellett lehetőség van homokos sportpályán a strandlabdarúgás, röplabda, kézilabda sportágak űzésére is. A lábtengó és a teqball asztal sem hiányozhat a sportbázisról.

Akik a passzív pihenést választják, azoknak érdemes kipróbálni a wellness részleget, ahol az infra és a finn szauna egész évben feltöltődést nyújt. A strandon az ötvenméteres versenymedencén kívül egy szabadtéri gyerekmedence is működik. A fedett térben egy 33 méteres úszómedence és két élménymedence, valamint egy jakuzzi is szolgálja a látogatók kényelmét.

A téli időszakban a sportpályán a jégpálya kínál kellemes kikapcsolódást. Hétvégén zenés, tematikus rendezvényekkel várják a látogatókat. A gyöngyösi fedett műjégpálya hangulatos és frissítő kikapcsolódás kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Mátrafüredi Ifjúsági Tábor

A Gyöngyösi Sportfólió Nonprofit Kft. üzemeltetésében a megújult Mátrafüredi Ifjúsági Tábor kínál szállást április és október között csoportos és egyéni vendégeknek.

Az ifjúsági táborban elérhető szálláshelyek:

Gyönyörű erdei környezetben, Mátrafüred központjától 5 percre található táborban 50 fő egyidejű elhelyezését tudják biztosítani:

  • 1 db 6 ágyas faház
  • 3 db 8 ágyas faház
  • 1 db 10 ágyas faház
  • 4 db 2 ágyas apartman fa-kőház
  • 2 db 4 fős apartman fa-kőházban.

A nagy hálókhoz külön épületben található a fürdőszoba, WC, míg a 4 db 2 ágyas hálóhoz és a 2 db 4 fős apartmanhoz saját fürdő, WC és konyha tartozik.

A tábor étkezőjében egyidejűleg 50 fő is asztalhoz ülhet. Az ellátást tekintve önellátó rendszerben, egyedi beszállítást is vállalnak, igény esetén napi háromszori étkezéssel is.

Kömlei Károly Sporttelep

A sporttelep Kömlei Károly (1910-1988) gyöngyösi tanár, sportvezető, edző nevét viseli. A 105 x 68 méteres füves labdarúgópálya körül található egy 400 méteres futópálya is. A sporttelepen ezen kívül található egy 15 x 25 méteres tornaterem is, ahol délelőttönként iskolai oktatás, délutánonként pedig futball-, ökölvívó-, birkózóé, karate- és atlétikaedzések zajlanak. A tornaterem ad otthon a Merjünk Sérülten Mozogni Egyesület foglalkozásainak is. A labdarúgók 2014-ben egy nagyméretű UEFA szabványnak megfelelő műfüves futballpályát is birtokba vehettek. Ez a pálya kiválóan szolgálja a téli felkészülést, és év közben az utánpótlás csapatok edzéshelyszíneként funkcionál.

Sport Úti Sporttelep

A sporttelep otthont ad a Gyöngyösi Energia SC és a GYAK utánpótlás futballcsapatok edzéseinek és mérkőzéseinek, valamint az országos Bozsik-programnak. Itt található két nagy füves és egy műfüves (60×40 m) labdarúgópálya. A futóknak rendelkezésre áll egy 300 méteres salakos futópálya, valamint egy extrém és egy íjászpálya is gazdagítja a kínálatot. A csapatokat az öltözőházban 5 különböző méretű öltöző várja, valamint egy konténeröltöző is lehetőséget biztosít az átöltözésre.

Vályi-Nagy Károly Sportcsarnok

A több mint 1000 négyzetméteres tornacsarnok megépítése Gyöngyösön minőségi változást jelentett a gimnáziumi diákok testnevelésében, az egészséges életmódra nevelésben és a tömegsportok megismertetésében. A Vályi-Nagy Károly Tornacsarnok 2017 óta tartozik a Gyöngyösi Sportfólió Nonprofit Kft. kezelésébe. Délelőtt iskolai oktatás keretében használják a Berze Nagy János Gimnázium diákjai, délután pedig röplabda-, tollaslabda-, kézilabda-, teremfoci- és aerobikedzések zajlanak a létesítményben. A csarnok küzdőterének mérete: 27 x 43 m, használható belmagassága 7 m, melyhez 4 db különálló öltöző kapcsolódik. A műanyag sportpadlón előre felfestett kézilabda-, röplabda- és kosárlabdapálya található. A küzdőtér rendelkezik kosárlabdapalánkkal, bordásfalakkal, mászókötelekkel és mászórudakkal is. 

A kft. legfontosabb adatai:

Társaság hivatalos neve: Gyöngyösi Sportfólió Nonprofit Kft.

A társaság ügyvezetője: Juhász Péter

A társaság székhelye: 3200 Gyöngyös, Kiss Péter utca 2.

Postacíme: 3200 Gyöngyös, Kiss Péter utca 2.

Telefonszáma: 37/789-362

elektronikus levélcíme: info@gyongyosisportfolio.hu

honlapja: www.gyongyosisportfolio.hu

A köztulajdonban álló gazdasági társaságok működésének átláthatóbbá tételéről szóló 2009. évi CXXII. törvény értelmében az alábbi információk kerülnek közzétételre:
Név Tisztség Megbízási díj A megbízási díjon felüli egyéb járandóságok A jogviszony megszűnése esetén járó pénzbeli juttatások Felmentési idő, végkielégítés
Juhász Péter ügyvezető 822.250.-Ft cafeteria 8.000.- Ft/hó a Taktv. és az Mt. vezető munkavállalókra irányadó általános szabályai szerint
Ferenczy Tamás FB elnök 50.000.-Ft
Boros Vince FB tag 40.000.-Ft
Besze Andrea FB tag 40.000.-Ft