Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés
Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!

Tervezés alatt álló EU-s projektek

2021. 01. 23. Tervezés alatt álló EU-s projektek Utolsó módosítás: 2021. 07. 20. 20:55
  • A mátrafüredi parkerdő közjóléti fejlesztése
  • Reviving the ideas of the Appony family on the Slovak-Hungarian borderland.
  • Zöld Nemzeti Bajnokok

Az alábbiakban azokat az EU-s projekteket mutatjuk be, amelyek még a tervezés szakaszaiban járnak.

A mátrafüredi parkerdő közjóléti fejlesztése

Pályázó: Gyöngyös Városi Önkormányzat

Támogatási konstrukció: Az erdei ökoszisztémák térítésmentesen nyújtott közjóléti funkcióinak fejlesztése VP4-8.5.2.-17

A projekt teljes költsége: 79 368 944 Ft.

Támogatási összeg: 66 781 497 Ft.

Aktuális állás: zajlik a kiviteli terv készítése, közbeszerzési eljárás előkészítése

Az elkészített és jóváhagyott közjóléti tervben foglaltaknak megfelelően a mátrafüredi parkerdőben tervezett erdei pihenőhelyhez kialakítanak két játszóteret, egy erdei tornapályát, négy tűzrakóhelyet és két illemhelyet, valamint egy védőházat is. Kihelyezik az ezekhez szükséges tájékoztató táblákat, illetve 15 padot, 8 bútorgarnitúrát és 16 kerékpártámaszt.

Reviving the ideas of the Appony family on the Slovak-Hungarian borderland.

Kedvezményezett: Gyöngyös Városi Önkormányzat, Európsky inštitút – regionálneho rozvoja, n.o. (Szlovákia), Slovakia, a.s. (Szlovákia), Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft.

Kódszám: SKHU/1902/1.1/015

Támogatási összeg: 1 499 907,63 Euro

Aktuális státusz: tartaléklistás

Az Interreg felhívásra benyújtott projekt fő célja az Apponyi család történelmi örökségére építve fejleszteni a szlovák-magyar határ menti térséget a család mottójának szellemében: “Tanulj és oktass ingyen!”. Az Apponyi család kitörölhetetlen hatással volt mindkét nemzetre, ráadásul a projektben részt vevő települések mindegyikén van épített örökségük. A projekt jelentős és egyedülálló előnye a város, a nonprofit szervezetek és a vállalkozók szintjén folytatott együttműködés, mely segíti a fiatalok fejlesztését, támogatását a partnerek között. A projekt keretében nemzetközi ifjúsági központot és hostel szálláshelyet alakítanak ki a gyöngyösi Erőss-Bíró-kúriában. A projekt tartalék listán szerepel.

Zöld Nemzeti Bajnokok

A Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. az önkormányzati és a civil szervezetek pályázatainak elkészítése mellett új üzletágként vállalkozások részére is készít pályázatot. Egy gyöngyösi vállalkozás megbízásából készült el a “Zöld Nemzeti Bajnokok” előminősítési felhívásra benyújtott közel 200 millió forint összértékű pályázat, amely jelenleg bírálati szakaszban áll.