Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Az önkormányzat cégei és intézményei

Az önkormányzat számos feladatát nem közvetlenül, hanem a saját tulajdonú cégein keresztül látja el, ennek főként az az oka, hogy az egyes gazdasági társaságok kedvezőbb feltételekkel tudnak működni. A cégek mellett a Vachott Sándor Városi Könyvtárat mutatjuk be.

.

Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

A Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. közművelődési megállapodás keretében látja el a Mátra Művelődési Központ, a Gyöngyösi Ifjúsági Tanácsadó és Szolgáltató Iroda (GYITI) és a Családi Intézet működtetését.

.

Gyöngyösi Médiaközpont Nonprofit Kft.

A Gyöngyösi TV Nonprofit Kft. a Gyöngyös Városi Önkormányzat 100 %-os tulajdonú társaságaként a Gyöngyösi Városi Televízió és a Cinema Bridge mozi üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat látja el.

.

Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Nonprofit Kft.

A Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Nonprofit Kft. (GYVT Kft.) cégprofilja a főként európai uniós pályázatok folyamatos figyelése, felkutatása, kiajánlása, a pályázatok benyújtása és amennyiben a pályázat sikeres, maga a projekt lebonyolítása.

.

Gyöngyösi Sportfólió Nonprofit Kft.

Gyöngyös önkormányzatának képviselő-testülete 2007-ben alapította a Gyöngyösi Sportfólió Nonprofit Kft.-t. A cég feladata a létesítmények üzemeltetése és a bennük folyó sportszakmai tevékenység, valamint egyéb feladatok segítése. A cég ezzel a tevékenységével igyekszik elősegíteni és ösztönözni a város és a kistérség lakosságát a sportra.

. Vsvk

Vachott Sándor Városi Könyvtár

A gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtár Heves megye második legnagyobb könyvtára, mely a város egyik előkelő épületében, a Fő tér 10. szám alatti Grassalkovich-palotában található. Mintegy 100 ezer kötettel és közel 3000 beiratkozott olvasóval rendelkezik.

.

Városgondozási Zrt.

A Városgondozási Zrt. korábban üzemként, majd vállalatként működött. 1991-ben részvénytársasággá alakult, azóta ebben a gazdálkodási formában tevékenykedik. A részvények felett Gyöngyös önkormányzata gyakorolja a tulajdonosi jogokat. Meghatározó tevékenységei a következők: Táv- és központi fűtési szolgáltatás A távfűtési üzletág Gyöngyös területén a Mérges úti és az Olimpia úti fűtőművekre alapozva közel 3000 lakásban és több mint […]