ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Hazai forrású fejlesztések

2021. 02. 02. Hazai forrású fejlesztések Utolsó módosítás: 2021. 03. 24. 10:13

Kedvezményezett: Gyöngyös Város Önkormányzata

Aktuális státusz: közbeszerzés alatt áll

A Nemzeti Szabadidős-Egészség Sportpark Program keretében Gyöngyös Városi Önkormányzat 2 „C” típusú sportpark beruházás megvalósítására nyert támogatást.

A sportparkok helyének kijelölésről 2020-ban a képviselő-testület döntött, így a sportparkokat a Béke téri parkban és a Kálváriaparti Általános Iskola sportpálya melletti területen építik meg.

A beruházáshoz önerőt nem kell biztosítani.

A program lebonyolítója és az azzal kapcsolatos szakértői feladatok ellátója kizárólagos joggal a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt., így a közbeszerzési eljárást is a zrt. bonyolítja le. Az eljárás lefolytatását követően várhatóan 2021 tavaszán kezdődik meg az eszközök telepítése.

A sportpark terve és a megvalósított fejlesztés:

Pályázó: Gyöngyös Városi Önkormányzat

Megítélt támogatás: 32 272 115 Ft.

Beruházás költsége: 64 544 231 Ft.

Önerő: 32 272 116 Ft.

Aktuális állás: megvalósult, elszámolás folyamatban

A projekt keretében megvalósult az óvoda konyhájának és az azzal technológiailag szorosan összekapcsolódó helyiségeinek felújítása (fal- és padlóburkolatok, álmennyezetek cseréje, belső nyílászárók felújítása). Megtörtént az új konyhatechnológiai berendezések telepítése, a szellőző- és páraelszívó-rendszerek kiépítése, a víz- és szennyvízhálózat teljes cseréje, a gázellátás átalakítása, a tagóvoda fűtési rendszerének részleges felújítása. Kicserélték a teljes elektromos hálózat vezetékeit és berendezéseit, valamint átalakították az elektromos betáplálást.

Forrás: Gyöngyösi TV

Pályázó: Gyöngyös Városi Önkormányzat

Megítélt támogatás: 17 312 500 Ft.

Beruházás költsége: 34 625 000 Ft.

Önerő: 17 312 500 Ft.

Aktuális állás: megvalósult, elszámolás benyújtva

A projekt keretében felülvizsgálták és kijavították a tagóvoda épületének tetőszerkezetét. Kicserélték az elöregedett, korszerűtlen homlokzati és belső nyílászárókat, megtörtént az ingatlan homlokzati szigetelése. A fűtési rendszer korszerűsítése a radiátorok, a vezetékhálózat, a szerelvények és a kiszolgáló berendezések cseréjével, valamint egy új kazán beépítésével történt meg. Új gyermekmosdót és vizesblokkot alakítottak ki, felújították a padlószerkezetet, a komplett víz- és szennyvízrendszert. Új fal- és padlóburkolatokat építettek be, valamint a mennyezet és a falfelületek festése is megtörtént. Megújultak a foglalkoztató helyiségek, három új gyermeköltözőt és egy új közlekedőt alakítottak ki a belső válaszfalak bontásával, új válaszfalak építésével. Felújították az épületvillamossági hálózatot, a világítást, a villámvédelmet. Az épületre napkollektorokat telepítettek, így az óvoda energiafelhasználása részben megújuló energiából származik.

Az Epreskert úti Óvoda

Pályázó: Gyöngyös Városi Önkormányzat

Megítélt támogatás: 10 000 000 Ft.

Beruházás költsége: 10 000 000 Ft.

Aktuális állás: megvalósult, fenntartási időszak alatt

A projekt keretében a lőtér a korábbi 2 x 5 lőállásról 3 x 5 lőállásúra bővült a kapcsolódó fal áthelyezésével. Emellett megtörtént a nyílászárók cseréje, a vizesblokk kialakítása, a fegyverraktár felújítása, a lámpatestek cseréje, a padlóburkolat cseréje, valamint kifestették a lőteret. A beruházás által Heves megye egyetlen 15 állásos terem-lőterekénet alkalmassá vált a helyszín országos versenyek lebonyolítására.

Pályázó: Gyöngyös Városi Önkormányzat

Megítélt támogatás: 300 000 Ft.

Beruházás költsége: 300 000 Ft.

Aktuális állás: megvalósult, fenntartási időszak alatt

A projekt keretében három első világháborús síremlék javítása és felújítása történt meg.

kiemelt tartalmak