Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Fejlesztések

.

Európai Uniós fejlesztések

2004 óta hazánk az Európai Unió tagja.
A csatlakozásunk óta számos fejlesztés valósult meg országszerte – és városunkban is. Gyöngyösön több, mint 10 milliárd forint értékben történtek fejlesztések az Európai Unió révén! A projektekhez Gyöngyös Város 1 milliárd forint önerőt vállalt és teljesített.

.

Hazai forrású fejlesztések

Több fejlesztés hazai, azaz állami forrásból valósul meg. Ezek jellemzően néhány tízmillió Ft értékű projektek, például óvodai konyha , vagy lőtér felújítása.
A pályázatok önereje eltérő, jellemzően 0-50% között mozog.

.

Önkormányzati forrású fejlesztések

Az EU-s forrásokból létrehozott fejlesztések mellett a város saját erőből évente átlagosan kb. 600 millió forintot tud beruházásra és felújításra fordítani. Ezek között rendkívül sok kis összegű, de halaszthatatlan tétel szerepel, pl. óvodai vizesblokk, vagy járdafelújítás.

.

A Gyöngyös Ipari Park Fejlesztő Kft.

A Gyöngyös Ipari Park Fejlesztő Kft. 1999-ben alakult, a terület az “ipari park” címet 2000-ben nyerte el. A társaság azzal a céllal jött létre, hogy a város képes legyen kihasználni azokat a meglévő előnyeit, mint amilyen az autópálya közelsége és a képzett munkaerő megléte. A Kft-ben a város mind kisebbségi tulajdonos van jelen.