Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Tájékoztatók

.

A lakókörnyezet tisztántartásáról

A gyöngyösi képviselő-testület által 2000. májusában megalkotott a környezetvédelemről szóló 15/2000. (V.22.) önkormányzati rendelete alapján a lakosságnak kötelezettségei vannak lakókörnyezetük tisztántartásával kapcsolatban.

.

Az állatvédelmi hatósági jogkörök gyakorlásáról

Az állattartással kapcsolatos jogsértéseket nem a települési jegyzőnél kell bejelenteni. A kijelölt állatvédelmi hatóság a NÉBIH, az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatáskörben eljáró Pest Megyei Kormányhivatal, Megyei Kormányhivatal, valamint a Járási Hivatal.

.

TÁJÉKOZTATÓ – A 2023. évben esedékes helyi iparűzési adó/adóelőleg fizetési kötelezettség euróban vagy amerikai dollárban történő megfizetésével kapcsolatban

A Magyar Államkincstár levele alapján tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023. év január 1-jétől a helyi iparűzési adó devizában történő megfizetéséről szóló 366/2022. (IX. 26.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) alapján az adózók a helyi iparűzési adót euró vagy amerikai dollár devizanemben is megfizethetik. 

.

Védjegyek

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala nemzeti védjegyként lajstromozta Gyöngyös Városi Önkormányzat alábbi rendezvényeit:

.

A háziállatok tartásáról

A háziállatok tartását több országos szintű jogszabály (törvény, rendelet) és helyi önkormányzati rendelet is szabályozza. Kérjük, hogy az alábbi rövid ismertető mellett azokat is tanulmányozzák.

.

Tájékoztató az idegenforgalmi adót érintő gyakori kérdésekről

Az alábbiakban összefoglaljuk az idegenforgalmi adóval kapcsolatban Önt, illetve az Ön által képviselt vállalkozást megillető legfontosabb jogokat és előírt kötelezettségeket, valamint bemutatunk néhány általános, a gyakorlatban problémát okozó esetet az ellenőrzés tapasztalatai alapján.