Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A Városrendészet

.

A városrendészet és feladatai

A Városrendészeti Igazgatóság szervezeti egységét a Közterület-felügyelet, a Mezei Őrszolgálat és a Térfigyelő rendszer központ adja. A Városrendészet céljai sokrétűek, a jogsértő cselekmények megelőzése,
a rend betartása s betartatása a feladatuk.

.

Szomszédom a felügyelő

Az országban egyedülálló, innovatív rendészeti megoldás. A Gyöngyösi Városrendészet határozottan azt vallja, hogy fontos az állampolgárbarát, szolgáltató jellegű szemlélet, melynek révén egy szorosabb bizalmi kapcsolat alakulhat ki az állampolgárokkal.

.

Elszállított gépjárművek

A felügyelő – az üzemben tartó értesítése mellett – elszállítással eltávolíthatja a közterületen szabálytalanul elhelyezett járművet, ha az a közúti forgalom biztonságát vagy a közbiztonságot veszélyezteti, illetve a helyi közúton közterület-használati engedély nélkül tárolt, hatósági jelzéssel nem rendelkező azon járművet, amely a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt.

.

Térfigyelő kamerarendszer

A térfelügyeleti rendszer működtetésének célja elsősorban a rendőrség bűnüldöző munkájának elősegítése, a városrendészet bűnmegelőzési feladatainak hatékonyabb ellátása, közterület általános rendjének biztosítása, emellett a lakosság és a városba látogatók szubjektív biztonságérzetének növelése.