ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Május 20-ig kérhető az önkormányzati támogatás

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 05. 10. Hírek

Még nincs késő ahhoz, hogy a városban működő nyugdíjas és polgárőr szervezetek benyújtsák támogatási igényüket a városhoz. Az önkormányzat május 20-ig fogadja a pályázatokat.

Az önkormányzat kétmillió forintos támogatást biztosít az idei költségvetésből a városban működő polgárőr szervezeteknek működésük, tevékenységük megsegítésére. A támogatásra május 20-ig lehet pályázni. Az elnyert összeget egyebek között olyan meghatározott tevékenységek ellátásához szükséges költségek finanszírozására fordíthatják mint a rendezvényhelyszínek biztosítása, a polgárőrség feladataival összefüggő oktatási tevékenységek megszervezése vagy formaruha beszerzése. A kiemelt támogatást az is indokolta, hogy az elmúlt egy évben a covid miatt bevezetett veszélyhelyzet okán az önkormányzat többször is kérte a polgárőrszervezetek segítségét.

Támogatást biztosít az önkormányzat a városi nyugdíjas szervezeteknek is működésük, tevékenységük és programjaik anyagi finanszírozására. Az idén erre a célra rendelkezésre álló másfél millió forintból olyan szabadidős tevékenységekre is költhetnek a szervezetek, melyekre a járvány miatt eddig nem volt lehetőségük, de a támogatás felhasználható a nyugdíjas szervezetek egymás közötti kapcsolattartására is. A pályázatokat május 20-ig lehet benyújtani.

Mindkét pályázatot az alábbi címre kell eljuttatni: Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal, Jegyzői Iroda, Gyöngyös, Fő tér 13. A pályázatokról a képviselő-testület dönt, várhatóan a májusi ülésen. Az elbírálás eredményéről valamennyi pályázót írásban értesít az önkormányzat. A pályázatokkal kapcsolatban további információ kérhető: Jávorszkiné Gubancsik Grétától a 37/769-102 telefonszámon, vagy a javorszkine.greta@gyongyosph.hu címen.

A pályázati adatlapok a gyongyos.hu oldalról letölthetők:

A gyöngyösi önkormányzat elhivatott annak érdekében, hogy a városban működő civil egyesületeket, szervezeteket támogassa. Sajnos a koronavírus járvány és a kormányzati elvonások miatt az idei évben jóval kevesebb forrás jut erre a nem kötelező feladatra. Ugyanakkor szeretnénk tájékoztatni a civil szervezeteket azokról a lehetőségekről, amelyek további működésüket segítik. Ilyen az a pályázat, amely lehetőséget teremt az ötezer fő feletti településeken székhellyel rendelkező civil szervezetek számára, hogy a kieső forrásaikat pótolhassák.

A Városi Civil Alap keretében Civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása című alprogram pályázati kiírására május 21-én 12 óráig lehet pályázni. A támogatást ingatlan beruházásra, felújításra; gépjárműbeszerzésre; eszközbeszerzésre; programszervezésre; kommunikációs tevékenységre lehet felhasználni.

További részletek a Bethlen Gábor Alapkezelő oldalán olvashatók.

Kiemelt tartalmak