Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Új esély a kóbor ebeknek is

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 05. 19. Hírek

Tovább folytatódik az ebtartásra irányuló ellenőrzés, és a kóbor kutyák befogása Gyöngyösön. Ma újabb közös ellenőrzést tartott a gyepmesteri telepet üzemeltető Új Nap Egyesület és a Gyöngyösi Városrendészet. Valamennyi szervezet elkötelezett abban, hogy a szabálytalan állattartókkal szemben, a korábbi évektől eltérően hathatósabban lépjen fel, illetve minél több kóbor állatnak adjanak új esélyt. Az Új Nap Egyesület révén a gazdátlan ebek többsége, a törvényi előírásoknak megfelelően, oltva, csippel ellátva és ivartalanítva vagy ivartalanítási kötelezettséggel örökbefogadókhoz kerül. Azonban a renitens állattartók miatt ez is olyan terület, amely a megfeszített munka ellenére is folyamatos küzdelem a szaporulatok miatt.

Éppen ennek érdekében indított fokozott ellenőrzési sorozatot még márciusban a Városrendészet, az önkormányzat illetékes kollégája, valamint az Új Nap Egyesület. Akkor a harmadosztályon tizenegy kóbor ebet fogtak be. A nagyobb akciók mellett vannak visszatérő ellenőrzések, ilyen volt a mai is. Ennek során több kutyát fogtak be, valamint egy hatósági intézkedés is történt.

Fontos, hogy ha valaki felügyelet nélkül kóborolni hagyja a kutyáját, 5-től 50 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Amennyiben kóbor, rosszul a szabályoknak nem megfelelően tartott állatot észlel, bejelentését az alábbi elérhetőségeken teheti meg munkaidőben:

Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatósága:
Nékám Nelli 37/510-346
Gyöngyösi Járási Hivatal:
37/795-016

Illetve kóbor állat esetében továbbá bejelentést tehet az Önkormányzat megbízásából gyepmesteri feladatokat ellátó Új Nap Egyesületnél:
31/ 781-2162, 31/781-3063

Kiemelt tartalmak