ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Fellendülőben a mátrai turizmus

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 05. 21. Hírek

Szép lassan, a korlátozások enyhítésével újraéled a mátrai turizmus. Júniusban elindulnak az iskolai erdei táborok, és a szolgáltatások is újra elérhetővé válnak a védettek számára. A Gyöngyös-Mátra Turisztikai Egyesület elnöke szerint ez most jó alkalom lehet arra, hogy a Mátra-Bükk turisztikai térség a második leglátogatottabb régió lehessen az országban, ahová szívesen térnek vissza a vendégek.

Benkő Béla a Gyöngyösi TV-nek elmondta, a pandémia ellenére a Mátra szerencsés volt, a tavalyi pünkösdi időszak után Gyöngyös a három leglátogatottabb turisztikai célpont között volt. Mint fogalmazott, ez volt az az időszak, amikor a bizonyos fürdővárosok vagy a fürdőhelyek még nem tudtak megnyitni, ezért volt egyfajta igény a természeti desztinációk irányába, a Mátra térsége pedig győztesként került ki.

A Gyöngyös-Mátra TDM elnöke elmondta azt is, hogy most a Mátra-Bükk feljöhet a Balaton után a második helyre, hiszen az eddig ezüstérmes Budapest külföldi vendégekre, kulturális turizmusra, városlátogatásokra, buliturizmusra épült, ezek azonban még nem elérhetőek. Így a helyi szolgáltatóknak itt a lehetősége, hogy megmutassák magukat és a térséget.

A következő időszakban igyekeznek majd azoknak is alternatív programlehetőséget biztosítani, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, számos tanösvény van, amelyen lehet túrázni.

Kiemelt tartalmak