ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Prémium zenéből és borokból nem lesz hiány

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 09. 06. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 09. 13. 14:59

2021. szeptember 10-12. között rendezik meg Gyöngyösön a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivált. A többnapos prémium zenei és szüreti fesztivál programjai között szerepel a Hooligans, Majka és Curtis, Byealex és a Slepp koncertje, valamint 19 mátrai borász kínálja majd legjobb borait a város Fő terén.

A hazai sztárfellépőket felvonultató gyöngyösi fesztivál szervezői évek óta missziójuknak tekintik, hogy lehetőséget biztosítsanak a helyi amatőr tehetségek bemutatkozására is. Ennek szellemében állították össze a fesztivál rendezvényeit. A Fő téren felállított nagyszínpadon fellép többek között a Vidróczki Néptáncegyüttes, a Meseházikó, a Virtus Kamara Táncegyüttes, valamint a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola Tánctagozata és a Dance Land Táncstúdió.

A Fő téri kapualjakban rendeznek kiállítást a Gyöngyösi Műhely alkotóinak, a népművészet iránt érdeklődők pedig palóc mintákon kipróbálhatják a hímzési technikákat is.

A színes programkínálatban minden korosztály megtalálja a számára legszórakoztatóbbat. Szeptember 10-én, pénteken 17 órakor kezdődnek a szabadtéri programok, 18 órakor Korda György és Balázs Klári lép színpadra. Szeptember 11-én, szombaton délután gyermekműsorokkal várják a színpad elé a közönséget. Szintén szombaton rendezik meg immár 21. alkalommal a Görgényi Lászlóról elnevezett szüreti gulyásfőző versenyt és a Borban az igazság elnevezésű helytörténeti vetélkedőt.

A város szívében kialakított szüreti sétányon 19 mátrai borász kínálja különleges, hazai és nemzetközi megmérettetésen díjat nyert borait, melyeket a szokásoknak megfelelően most is borzsetonok ellenében lehet majd megkóstolni. A zsetonok a Fő tér két végében lesznek beszerezhetők, ahogyan a kóstoláshoz szükséges üvegpoharak is, miután csak üvegpohárban lehet majd bort kóstolni.

Pénteken és szombaton este, a nagykoncerteket követően a Random Acoustic és Mága Alex akusztikus térzenéje szórakoztatja a borozókat. Vasárnap 18 órától pedig a Kollányi Zsuzsi Akusztik Duót hallhatja a közönség.

A kísérő programok között szerepel továbbá a Hanisz Imre téren felállított vidámpark, amely vasárnap délután a Szent Bertalan utcában egy készségfejlesztő játszótérrel is kiegészül majd.

A koronavírus miatt jelenleg is bizonyos korlátozásokkal, a kormány által meghatározott szabályok betartásával lehet rendezvényeket szervezni.A Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál idején védettségi igazolvány szükséges a színpad közvetlen környezetében, szalagkordonnal lezárt területre.

A fesztivál minden rendezvénye, a nagyszínpadi és kísérő programok is mindhárom napon ingyenesen látogathatók.

A fesztivál minden rendezvénye, a nagyszínpadi és kísérő programok is mindhárom napon ingyenesen látogathatók. A rendezvényről további információk találhatók Gyöngyös weboldalán és a Gyöngyös Város Hivatalos Oldalán, valamint a Mátra Művelődési Központ és a Gyöngyösi Fesztiválok Facebook oldalán.

Kiemelt tartalmak