ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Káosz a Petőfi utcában – az önkormányzat sürgeti a megoldást

2022. 03. 30. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 04. 01. 10:41

Sok bosszúságot, balesetveszélyes helyzeteket, jelentős fennakadásokat okoznak a közlekedésben a Petőfi utcában folyó közműépítések. Az önkormányzat a kivitelezőkhöz fordult a hatékonyabb forgalomszabályozás érdekében.

Az állami kezelésben lévő belterületi utak felújítása a Damjanich úton indult néhány héttel ezelőtt, hamarosan pedig a Petőfi utcában vonulnak majd fel a munkagépek. Az útfelújítás előtt azonban a Heves Megyei Vízmű Zrt. és a HÁL-ÉP Kft. közműépítést végez az utcában, a munkálatok már elkezdődtek.

Az önkormányzathoz számos, jogos lakossági panasz érkezett az elmúlt időszakban az elégtelen forgalomszabályozás miatt.

A helyzetet látva megkerestük a beruházást végzőket, és kértük, hogy közlekedési lámpával vagy folyamatos kézi jelzéssel irányítsák a forgalmat az egysávosra szűkült utcában.

Az állami úton folyó beruházás megvalósításának folyamatába az önkormányzat nem tud beavatkozni, de az egyeztetések során mindent megtesz a helyzet rendezesének érdekében.

Információink szerint a Petőfi utca felújítása miatt április 7-től teljes szélességében lezárják majd az utat a Szent Bertalan-templom és a Korcsolyás Tamás utca közötti szakaszon.

Minden kellemetlenségért az érintett kivitelezők nevében is elnézést kérünk.

Kiemelt tartalmak