ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Átadták az új ipari területet

2022. 03. 30. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 04. 04. 14:56

Pályázati támogatásból új iparterületet alakítottak ki a városban. A projekt célja, hogy új befektetőket csábítson a város térségébe, erősítse a helyi gazdaságot és új munkahelyeket hozzon létre.

Gyöngyös ipari parkja gyakorlatilag megtelt, új befektetőket már nem tud fogadni, ezért is volt szükség az új ipari terület kialakítására – idézte fel a szerdai projektzárón tartott beszédében Hiesz György polgármester, aki elmondta: a mintegy 200 hektáros új ipari terület iránt tucatnyi cég érdeklődik az önkormányzatnál, amelynek további tervei is vannak a területtel. Az elképzelések szerint ugyanis az ipari terület most megépült útját összekötnék a Déli külhatár úttal, így hozva létre a város egy új elkerülő útját.

Csonka Tamás, a kivitelező KM Építő Kft. ügyvezetője köszöntőjében felidézte a beruházás főbb paramétereit. A megvalósítás során megépült az új ipari területek közművesítését elősegítő 8 méter széles közműfolyosó, kiépült a területet a Karácsondi úttal összekötő aszfaltos út és járda, melynek a végén kamionfordulót is kialakítottak. Megtörtént a területen a közvilágítás kiépítése, valamint a hatósági előírásoknak megfelelően acél hullámlemezes hidat alakítottak ki a biztonságos közlekedés érdekében.

Az új ipari területet Dudás Róbert országgyűlési képviselő, Hiesz György polgármester, dr. Végh Attila, a terület önkormányzati képviselője, valamint Csonka Tamás, a KM Építő Kft. ügyvezetője adta át jelképesen a szalag átvágásával.

A beruházást Gyöngyös Város Önkormányzata a TOP-1.1.1-16-HE1-2017-00006 azonosító számú és „Új ipari terület kialakítása Gyöngyösön” című pályázaton elnyert 683 902 733 Ft vissza nem térítendő támogatásból valósította meg a Széchenyi 2020 program keretében.

Kiemelt tartalmak