Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Jövőhéten kezdődik a 24-es számú főút marása

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 09. 08. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 09. 17. 10:16

Javában zajlik az állami fenntartású 24-es számú főút belterületi szakaszának az építése. Ennek keretében az útszakasszal érintett buszmegállók többségét is felújítják, amely a közösségi közlekedést igénybe vevőknek okozhat némi kényelmetlenséget. A kivitelezőtől kapott információk alapján a Mátrai úti ABC előtti buszmegállón túl ideiglenesen áthelyezésre került 100 méteres körzeten belül a Mérges u. 44., 6. és 15. szám előtti megálló, valamint az Erzsébet királyné úton lévő buszöböl is. A Thán Károly utcán, a Skála áruház előtt lévő megálló jelenleg nem üzemel, a korábban ide érkező buszok, a Buszpályudvar oldaláról érkeznek és indulnak. A buszmegállókat várhatóan októberben adják át, azonban akkor egy sokkal korszerűbb, strapabíróbb megállót kapnak vissza a lakosok.

Különféle munkák, mint szegély építés, marás jelenleg is a teljes szakaszon zajlik, ám szeptember 13-tól, jövőhét hétfőtől megkezdődik a temető irányából a teljes aszfalt felmarása, itt jelzőőrök irányítják majd a forgalmat. Az érintett szakaszon lassabb haladásra kell készülniük az autósoknak.

Mint arról korábban már beszámoltunk a városon belül mintegy 1,8 kilométeren újul meg az út, a beruházás részeként mintegy 20 ezer négyzetméteren burkolatjavításra kerül sor, 3500 folyóméteren mozgáskorlátozottak számára és babakocsival is könnyen megközelíthető süllyesztett szegélyek kerülnek megépítésre, a 24-es számú főút belterületi szakaszán található buszmegállók burkolata is megújul mintegy 700 m2-en, illetve egyes járdaszakaszok is megújulnak közel 1300 négyzetméteren. Emellett kialakításra kerül, a Bethlen Gábor úti kereszteződésben egy jelzőlámpás csomópont, és lámpás gyalogátkelőhely épül a Vitis előtt és az Erzsébet királyné útjánál. A forgalom akadálymentes közlekedése érdekében, a 24-es főút gyöngyösi átkelési szakaszán jelzőlámpás zöldhullámot alakítanak ki.

A gyöngyösi belterületi szakaszt érintő első ütem munkáit a tervek szerint november közepéig fejezi be a kivitelező.

A munkákról és az autósokat érintő forgalomkorlátozásokról folyamatosan tájékoztatjuk a lakosságot.

Borítókép: Gyöngyösi TV

Kiemelt tartalmak