Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Három napon át ünnepeltük a mátrai borokat

2022. 05. 23. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 05. 27. 09:49

Fantasztikus hangulatban telt a hétvége a gyöngyösi Fő téren, ahol május 20-a és 22-e között rendezték az év első nagy fesztiválját, a Mátrai Bornapokat.

Már az első napon zsúfolásig megtelt a Fő tér a Mátrai Bornapokon, Fenyő Miklós esti koncertjére ezrek voltak kíváncsiak. A faházakban 19 borászat összesen 160 különböző borát kóstolhattuk meg, és folytatódott az egy évvel ezelőtt kezdődött hagyomány, az estet térzene zárta Lugosi Dániel előadásában.

Nézze meg az első napon készült képeinket!

Szombaton már kora délután kisebb tömeg gyűlt össze a fesztiválon, amelyen idén először alakítottak ki gasztroudvart a Hanisz Imre téren annak érdekében, hogy kényelemsebben, a tömegtől távolabb lehessen étkezni. A színpadon a Bagossy Brothers Company adott nagykoncertet, ami a hétvége legnagyobb érdeklődéssel övezett fellépése volt. Hagyományosan itt hirdetik ki a borvidéki és a hegyközségi borverseny eredményét, és az idei városborról is lehullt a lepel, a borászok pedig közös koccintással emlékeztek meg Hordós Attiláról, a Mátrai Hegyközségi Tanács tragikusan fiatalon elhunyt egykori titkáráról.

Kattintson a második nap fotóiért!

Szombaton éjfélig tartott a mulatság, de vasárnapra is tartogatott puskaport a rendező Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.: Singh Viki és a Felső tízezer fellépése után a Blahalouisiana koncertje zárta a háromnapos borünnepet.

Itt találja a vasárnap készült képeinket.

A kísérőprogramok közül természetesen idén sem hiányzott a vidámpark és a kézműves kirakodóvásár, a borzsetonok és kóstolópoharak pedig bankkártyával is megvásárolhatók voltak. Már ameddig kitartott a készlet, hiába készültek ugyanis a szokásos mennyiség kétszeresével a szervezők, vasárnapra valamennyi üvegpohár elfogyott, ami eddig még nem fordult elő a Mátrai Bornapok történetében.

Kiemelt tartalmak