Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Öt európai várossal működik együtt Gyöngyös

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2022. 05. 24. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 05. 28. 06:45

Gazdasági, turisztikai és kulturális területen is szoros együttműködést tervez az a hat európai település, amely a Europe for Citizens program keretében kötött egymással konzorciumi megállapodást Gyöngyös vezetésével.

A gyöngyös önkormányzat öt európai várossal együtt 185 ezer euró európai uniós támogatást nyert el a Europe for Citizens közvetlen brüsszeli finanszírozású pályázat keretében. A Network of Towns kezdeményezésen belül megvalósuló program elsődleges célja, hogy alapot teremtsen hosszú távú együttműködéseknek.

A Gyöngyös gesztorságával létrejött konzorciumban Losonc, Lendva, Kézdivásárhyely, a cseh Melník és a lengyel Lodygowice vesz részt városunk mellett, a települések vezetői a program két éve alatt összesen tíz alkalommal találkoznak majd. A projekt első állomásaként Gyöngyösre érkeztek az együttműködésben részt vevő települések delegációi, amelyeket a Mátrai Bornapok hétvégéjén látott vendégül a gyöngyösi önkormányzat.

Az első találkozó célja az ismerkedés volt, a települések vezetői két workshopon mutatták be megvalósult és tervezett fejlesztéseiket, és keresték azokat a kapcsolódási pontokat, amelyek akár további, közvetlen brüsszeli finanszírozású pályázatokon való indulást is lehetővé tesznek nagyobb, regionális problémák megoldása érdekében. Mint az egyeztetéseken többször szóba került, a konzorciumi tagok elsősorban gazdasági, turisztikai és kulturális területen számítanak hosszú távú együttműködésre, de a civil egyesületeket is közelebb hoznák egymáshoz.

Kiemelt tartalmak