Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Gyöngyös kész segítséget nyújtani

2022. 02. 25. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 02. 28. 14:25

Segítségéről biztosította az ukrajnai Munkácsi járást, Gyöngyös testvérterületét a gyöngyösi önkormányzat. Hiesz György polgármester levélben kereste meg a járási hivatal vezetőjét, és egyebek mellett rászoruló gyermekek elhelyezésében ajánlotta fel Gyöngyös segítségét.

Együttérzését és aggodalmát fejezte ki a Munkácsi járás hivatalvezetője felé Hiesz György polgármester az orosz-ukrán háborús konfliktus kirobbanásának másnapján elküldött levelében. A városvezető úgy fogalmaz: „bízunk benne, hogy a válsághelyzet mihamarabb normalizálódik, illetve, hogy a Munkácsi járás és a terület lakosai – a bizonytalanság és a fegyveres konfliktusok okozta lelki megrázkódtatásokon túl – nem szenvednek kárt a háborús körülmények következtében.”

A Gyöngyös Városi Önkormányzat segítségéről is biztosította a Munkácsi járást, amellyel 2016 óta testvérterületi kapcsolatokat. A háborús helyzet fokozódása esetén a város rászoruló gyermekeket tud fogadni, de kész egyéb módon is a Munkácsi járás számára segítséget nyújtani – áll a levélben.

Kiemelt tartalmak