ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Ismét Kékestetőig tart a Tour de Hongrie

2022. 02. 26. Hírek

A 43. Tour de Hongrie nemzetközi mezőnye május 11-én Csákvárról rajtol és öt nap alatt 905 kilométert tesz meg a végső befutóig, Kékestetőig.

Az idei Tour távja több mint száz kilométerrel hosszabb, mint egy évvel korábban, de a mezőny is jóval erősebb lesz: tizenkét WorldTeam vesz részt a viadalon, így egészen biztosan hatalmas csatákat láthatnak majd a magyar szurkolók.

Ebben az évben várhatóan huszonöt csapat lesz ott a viadal rajtjánál, köztük tizenkét WorldTeam a legmagasabb szintű klubok közül, mellettük tíz ProTeam, egy kontinentális klub és a magyar válogatott indul, így százötven kerékpáros alkothatja majd a mezőnyt.

A Tour de Hongrie történetében tizenegyedszer lesz hegyibefutó hazánk legmagasabb pontján, a Kékestetőn. A hegytetőig vezető, nagyjából tizennyolc kilométer hosszú, helyenként tíz százalékot is meghaladó meredekségű emelkedő szinte minden alkalommal döntő befolyással bírt az összetett verseny végeredményére, két éve itt nyerte meg a Tour de Hongrie összetett versenyét Valter Attila, tavaly pedig az ausztrál Damien Howson vette át a sárga trikót a Kékestetőn.

Egészen bizonyos, hogy a királyetap ezúttal is óriási küzdelmet és nem mindennapi izgalmakat hoz majd.

Eisenkrammer Károly főszervező emlékeztetett: a koronavírus-járvány miatt a jelenleg érvényes nemzetközi szabályok alapján a rajt- és célterületek bizonyos részein továbbra sem lehetnek szurkolók, de az útvonal bármely további részén lehetnek nézők, akik jelenlétükkel, buzdításukkal tovább emelhetik a nemzetközi esemény színvonalát.

Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta, a Giro d’Italia magyarországi rajtja után néhány nappal minden idők eddigi legerősebb Magyar Körversenyét rendezzük meg, tucatnyi WorldTeammel a mezőnyben, a televíziós közvetítések során a világ minden táján látható lesz majd a Tour de Hongrie, „ez az a fejlődés, amire senki sem számított, amikor 2015-ben újraindítottuk a viadalt” – fogalmazott.

A 2022-es Tour de Hongrie szakaszairól az M4Sport minden nap élőben közvetít majd, az Eurosport az első négy versenynapról összefoglalót sugároz, az utolsó, királyetapot pedig élőben közvetíti. Az összefoglalók a világ több mint százötven országában lesznek majd láthatóak a televíziós csatornákon.

Az 5. szakasz, a királyetap rajtja 2022. május 15-én, vasárnap Miskolcon lesz, 9:40-kor.
A várható kékestetői befutó időpontja 14:25.

Kiemelt tartalmak