Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Ukrajnából érkező menekülteket fogadott be Gyöngyös

2022. 02. 28. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 03. 08. 13:44

Gyöngyös megnyitotta önkormányzati szálláshelyeit az Ukrajnából menekülők előtt. Az első család vasárnap érkezett.

Hiesz György polgármester pénteken, az orosz-ukrán háború kitörésének másnapján kereste meg levélben Gyöngyös testvérterülete, a Munkácsi járás vezetőjét, és ajánlotta fel a város tulajdonában lévő szálláshelyeket a háború elől menekülők számára.

Az első család vasárnap érkezett, és a következő napokban várhatóan többen követik majd őket. Arra kérjük a gyöngyösieket, ne keressék őket, az önkormányzat mindent biztosít a számukra.

A következő napokban jelentősen emelkedhet a Gyöngyösre érkező menekültek száma, és az önkormányzatnál rengeteg gyöngyösi érdeklődött arról, hogyan segíthet, ezért a Polgármesteri Hivatal összegyűjti és eljuttatja a segíteni szándékozók adományait a menekültekhez. A városháza Fő tér 13. szám alatti épületében várják a felajánlásokat minden hétköznap 8 és 16 óra között. Érdeklődni a 30/229-50-43-as telefonszámon, vagy a snakoczki.andrea@gyongyosph.hu email-címen lehet.

A következő adományokkal segíthet:

  • tartós élelmiszerek (liszt, cukor, étolaj, konzervek, stb.)
  • zöldség, gyümölcs,
  • ásványvíz,
  • mosószer,
  • fertőtlenítőszer,
  • tisztálkódszerek, egészségügyi papír,
  • kölcsönbe szívesen fogadunk elektromos fűtőberendezést (olajradiátor, hősugárzó)

Kérjük, a listán nem szereplő adományokat ne hozzanak, a családoknak másra nincs szükségük.

Amennyiben pénzadománnyal kíván segíteni, az önkormányzat elkülönített számlaszámára utalva megteheti: 12001008-01519125-02700003. Kérjük, a közleményben tüntesse fel, hogy „Kárpátaljai menekültek”.

Kiemelt tartalmak