Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Elkezdődött a 24-es számú főút felújítása

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 08. 09. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 08. 15. 22:20

Ma vagyis augusztus 9-én a műszaki átadással és a forgalmirend-változást jelző táblák kihelyezésével megkezdődött az állami kezelésben lévő 24-es számú főút a felújítása.  A mintegy 15 kilométeres, Mátraházáig tartó szakasz közel 2,5 milliárd forintból újul meg.

A beruházás első lépéseként augusztus 11-től, a belterületi szakasz (a 3-as úttól a Dobó István útig tartó szakasz), mintegy 1,8 kilométeren újul meg. A kivitelezést a forgalmi szempontból legkritikusabb szakasszal, a buszmegálló környékével kezdik, az Egri úttól a Kossuth utcáig, amely a Mátra irányába (dél-észak irányba) egyirányúsításra kerül. Így a 3-as főút irányába közlekedő autóbuszokat mellékutakra -Kossuth és Egri – terelik. Ezzel a szakasszal a kivitelező a tervek szerint iskolakezdésre, vagyis szeptember elsejéig végezni fog.

A belterületi szakasz többi részén félpályás korlátozásra kell számítaniuk az autósoknak szeptembertől.

A beruházás részeként mintegy 20 ezer négyzetméteren burkolatjavításra kerül sor, 3500 folyóméteren mozgáskorlátozottak számára és babakocsival is könnyen megközelíthető süllyesztett szegélyek kerülnek megépítésre, a 24-es számú főút belterületi szakaszán található buszmegállók burkolata is megújul mintegy 700 m2-en, illetve egyes járdaszakaszok is megújulnak közel 1300 négyzetméteren. Emellett kialakításra kerül, a Bethlen Gábor úti kereszteződésben egy jelzőlámpás csomópont, és lámpás gyalogátkelőhely épül a Vitis előtt és az Erzsébet királyné útjánál. A forgalom akadálymentes közlekedése érdekében, a 24-es főút gyöngyösi átkelési szakaszán jelzőlámpás zöldhullámot alakítanak ki.

A gyöngyösi belterületi szakaszt érintő első ütem munkáit a tervek szerint november közepéig fejezi be a kivitelező.

Kiemelt tartalmak