Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Befejeződött a Jeruzsálem úti bölcsőde és óvoda felújítása Gyöngyösön

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 09. 16. Hírek

Összesen 275 600 000 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével újult meg és bővült a gyöngyösi intézmény. A projekt keretében új bölcsödét építettek, az óvoda pedig energetikai hatékonyság célú felújításon esett át a Széchenyi 2020 program keretében

Az új bölcsőde épületnek köszönhetően több bölcsődés korú gyermeket tud majd fogadni az intézmény. Az európai uniós támogatásból az alábbi fejlesztések valósulnak meg:

•           a korábbi egy gondozási egység helyett a bővítés után 2 gondozási egység segíti a gyermeknevelést

•           a korábbi 2 csoportszoba helyett 4 db csoportszoba várja a gyermekeket

•           a korábbi 26 fő helyett, a bővítés után összesen 50 fő bölcsődés korú gyermek befogadására alkalmas az intézmény, de a gyermekneveléshez, foglalkoztatáshoz szükséges új eszközöket, bútorokat, játékokat is beszereztek és kiépítésre került a konyhai szellőztető rendszer is.

Az új bölcsőde építése mellett az óvoda épülete is energetikai szempontból megújult. A költséghatékony és környezetbarát működést szolgáló felújítás során az intézmény új hő- és vízszigetelést kapott. A projekt célja, hogy kiszolgálja a bölcsődei férőhelyek iránt megnövekedett keresletet és hogy lehetővé tegye az energiahatékony üzemeltetést.

Pályázat címe: A gyöngyösi Jeruzsálem Úti Bölcsőde és Óvoda fejlesztése

Kódszám: TOP-1.4.1-16-HE1-2017-00021

Pályázó: Gyöngyös Városi Önkormányzat

Támogatási összeg: 275 600 000 Ft.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Kiemelt tartalmak