Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Ellenőriztesse kéményét még a fűtési szezon előtt!

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 09. 16. Hírek

A fűtési szezon megkezdése előtt nagyon fontos a kémények vizsgálata-hívja fel a figyelmet a Heves Megyei Katasztrófavédelem. Csak a tavalyi szezonban Heves megyében közel 50 olyan tűzeset történt, amely kéményben keletkezett.

A szakemberek hangsúlyozzák nem érdemes megvárni a fűtési időszakot, már most ajánlott elvégeztetni az ellenőrzést, ugyanis egész évben végzik a munkájukat és ilyenkor gyorsabb az ügyintézés, könnyebb megfelelő időpontot találni, akár online is. Érdemes használni a https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ webfelületet. Ha valaki jobban szereti a telefonos ügyintézést, a 1818-as telefonszámon is foglalhat időpontot. A telefonos menüben a 9-es, majd 1-es nyomógombot kell megnyomni.

Hevesi Katalin tűzoltó alezredes, a Heves Megyei Katasztrófavédelem hivatalvezetője a Gyöngyösi TV-nek elmondta, a fűtési szezonban a szén-monoxid veszélyeire is figyelni kell, így a fűtőberendezéseket, vízmelegítőket is évente legalább egyszer szakemberrel ajánlott ellenőriztetni. Az előző szezonban, Heves megyében 19 alkalommal riasztották a tűzoltókat szén-monoxid miatt és 6 ember szenvedett mérgezést.

A hivatalvezető kiemelte: a családi házakhoz a kéményseprők nem mennek ki automatikusan, a tulajdonosoknak maguknak kell kérni az ellenőrzést. A társasházakban élőknek nem kell időpontot foglalniuk, oda automatikusan érkeznek a kéményseprők.

Kiemelt tartalmak