Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A kortárs művészek mecénása az önkormányzat

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 09. 16. Hírek

Újabb hét, kortárs művész által készített alkotás díszítheti a gyöngyösi polgármesteri hivatal helyiségeit. Az értékes munkákat annak a művésztábornak a résztvevői ajánlották fel, melyet évek óta támogat a város önkormányzata.

Madaras László grafikusművész a korábbi évekhez hasonlóan idén is a gyöngyösi önkormányazt támogatásával tudta megszervezni azt a művésztábort, ahol évről évre összegyűlnek azok a kortárs művészek, akik az ország különböző pontjáról érkeznek Gyöngyössolymosra.
Az akvarell és szén technikával készült, természeti tájat vagy utcarészleteket megörökítő képek a korábbi évekhez hasonlóan a polgármesteri hivatal irodáiba kerülnek.

Az ünnepélyes képátadón Hiesz György polgármester elmondta: az önkormányzat mindig fontosnak tartotta a kortárs művészek támogatását, különösen azért, mert az elmúlt években egyre inkább hiányzik a fiatal tehetségeket segítő mecenatúra.
– A segítségnyújtás kölcsönös, hiszen 2018 óta ez a harmadik alkalom, amikor saját alkotásaikat ajánlják fel cserébe a támogatásért a tábor résztvevői. A képek egyelőre a hivatal dísztermének és az irodák falát díszítik, reményeink szerint később pedig egy gyűjteményes kiállítás részei lesznek – tette hozzá a polgármester.

Madaras László kiemelte: egyedülálló, hogy egy önkormányzat a nehezebb időszakban is vállalja egy művésztelep anyagi támogatását. Hozzátette: az általa szervezett táborban ugyanolyan fontos szerepet kap a művészek személyiségformálása, a művészet és a kultúra szeretetének átadása, valamint az utánpótlás-nevelés, mint maga az alkotómunka.

Kiemelt tartalmak