ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Jövőhéten megkezdik a járdaszakaszok felújítását

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 09. 17. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 09. 20. 13:13

Javában zajlik az állami fenntartású 24-es számú főút belterületi szakaszának felújítása. Jelenleg a Mátrai úton marják az aszfaltot, itt új jelzőlámpás csomópontot is kialakítanak, valamint a felálló sávok kötőrétegét cserélik. Itt jelzőőrök irányítják a forgalmat, az autósoknak lassabb haladásra kell készülniük. Az érintett szakaszon az aszfalttal egy szintbe új víznyelő rácsok is kerülnek majd.

Zajlik a Bethlen Gábor utcai kereszteződésnél is a munka, itt a kötőréteget terítik, valamint szintén kiépítenek majd egy lámpás csomópontot.

A felújítással érintett szakaszon a buszmegállók többsége is megújul, ezek hamarosan elérik végző formájukat, birtokba azonban a tervek szerint csak októberben lehet venni, addig az ideiglenesen kialakított buszmegállókban bonyolódik az utasforgalom.

Az Egri úti kereszteződéstől a Kossuth Lajos utcáig az egyirányúsítás a tervek szerint még egy hónapig marad, és akkor lesz látványos munka az új jelzőlámpás kereszteződéseknél.

A jövő héten gyakorlatilag a kiemelt szegélyek útcsatlakozásokba való befordítása, tehát a lekerekítő ívek elkészítése, a terv a folyópályán az öntvény fedlapok szintre emelése, illetve az érintett járdaszakaszokon a járdajavítások előkészítése, megkezdése.

Azokat a szakaszokat javítják, amelyeket az új szegélyek miatt bontani kellett. A kivitelező 100 nap alatt 15 kilométernyi utat újít fel, a beruházás a hármas számú főúti csomóponttól Mátraházáig tart.- számolt be róla a Gyöngyösi TV

Borítókép: Gyöngyösi TV

Kiemelt tartalmak