ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

A jövő alapkövét tették ma le Gyöngyösön

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 08. 12. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 08. 25. 08:01

Ünnepélyes keretek között letették az új ipari terület alapkövét Gyöngyösön. A beruházás a következő mintegy 8 hónapban közel 700 millió forintból, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg Európai Uniós támogatással.

Hiesz György polgármester a projektindító eseményen elmondta, Gyöngyösön 1999-ben alakult a ma már 13 céget tömörítő Ipari Park, mely a város iparűzési- adó bevételeinek jelentős részét adja és mintegy kétezer embernek biztosít munkahelyet. A városvezető szólt arról is, hogy a már meglévő ipari park területén alig 20 hektár áll rendelkezésre, amely a nagy befektetőknek már nem elégséges, éppen ezért bír hatalmas jelentőséggel az új ipari terület kiépítése.

Hangsúlyozta, már most vannak érdeklődők az ipari terület iránt, a térség továbbra is népszerű. Mint mondta, a fejlesztés a jövőnek szól, Gyöngyösnek hosszú távon nagyon sokat jelent. Fontos, hogy az itt élőknek munkahelye és biztos megélhetése legyen, az adóbevételek pedig a város fejlesztésében játszanak jelentős szerepet.

Hiesz György megköszönte a munkát mindazoknak, akik hozzájárultak a projekt sikeréhez, a politikai döntéshozóknak, tervezőknek és a mostani Várostérségfejlesztő Kft-nek, akik egy nehéz örökség után tető alá hozták a beruházást.

Az új ipari terület nem csak új cégek betelepülésére ad majd lehetőséget, de a megvalósításával elindulhat az úgynevezett déli elkerülő út teljes kiépítése is, amely így az Atkári utat köti majd össze a Karácsondi úttal, ezzel pedig jelentősen csökkenhet a Gyöngyösön áthaladó forgalom.

Csonka Tamás a KM Építő Kft ügyvezetője a beruházás kapcsán elmondta, a következő mintegy 8 hónapban megépül egy közel egykilométeres bekötő út a hozzá kapcsolódó gyalogos forgalmat biztosító járdával, megvalósul a beruházással érintett Külső-Mérges-patak medrének a rendezése, illetve egy azon átívelő mintegy 8 méter széles híd építése, amely az új ipari terület megközelítését biztosítja majd.

Kiemelt tartalmak