Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A politika sem állhat a törvény felett

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 08. 12. Hírek

Tavasszal több mint 22 millió forintot nyert Gyöngyös Város Önkormányzata illegális hulladéklerakók felszámolására. A pályázat keretében mintegy 40 helyszínen megközelítőleg 800 m3 illegális szemetet gyűjtöttek össze a résztvevők, sportegyesületek és civilek, politikai szereplők.

Az önkormányzat és a Gyöngyösi Városrendészet is mindent megtesz annak érdekében, hogy a kemény munkával elért eredmények tartósak legyenek és a rendet, valamint tisztaságot a lehető legnagyobb mértékben fenntartsa. Sajnálatos ugyanakkor, hogy az önkormányzati képviselők egyike, jogkörével visszaélve, tudatosan szennyezi a környezetet.

Történt ugyanis a napokban, hogy Bárdosné Kocsis Éva képviselő asszony engedélyével (amit nem adhat) egy helyi vállalkozó illegálisan tett le építési törmeléket a Csiki utca végében lévő füves közterületre. Amikor a városrendészek tetten érték, az elkövető értesítette a Fidesz-KDNP képviselőjét, hiszen elmondása szerint ő engedélyezte a lerakást (amire nincs jogköre).

Érthetetlen, hogy Bárdosné Kocsis Éva, aki maga is részt vett tavasszal az illegális lerakók felszámolásában, elismerte, hogy valóban ő engedélyezte (nem tehette volna).  

Az elkövetőt, a tettenérést követően az eljárás szabályszerűsége érdekében a városrendészek igazoltatni akarták, ám miután ezt megtagadta, a felügyelők értesítették a rendőrséget. Mielőtt a hatóság kiért volna a képviselő asszony autóba szállt és elhajtott.

Politikai színezettől függetlenül nem szabad tűrni, hogy szabálytalanul, engedély nélkül bárki hulladékot, építési törmeléket tegyen le közterületre. Jelen esetben a cselekmény elkövetőjével szemben megtörténik a feljelentés.

Lead fotó csak illusztráció

Kiemelt tartalmak