Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Vízimalom és kisvonat is várja a gyerekeket az új mátrafüredi játszótéren

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 11. 30. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 12. 02. 17:45

Hivatalosan is átadták Mátrafüred új játszóterét, melyet a kirándulók által kedvelt patak mentén alakítottak ki. A játszótéren fából készült kisvonat, csúszda, taposóösvény és vízimalom nyújt kikapcsolódást a gyerekeknek.

A Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület egy, a Mátra és a Bükk turisztikai fejlesztését szolgáló konzorcium tagjaként alakította ki Mátrafüreden a családbarát patak-játszóteret. A nyolctagú konzorcium által elnyert több mint 390 millió forintból a gyöngyösi egyesület 11, 2 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, melyből jutott a mátrafüredi játszótér kialakítására is.


Benkő Béla, a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület elnöke elmondta: a pályázaton elnyert támogatás teljes egészében fedezte a beruházás kiadásait, a fejlesztés Gyöngyös önkormányzatának segítő támogatása nélkül nem tudták volna megvalósítani. Célunk, hogy az aktív turisztikai kínálat és az attrakciók bővítésével biztosítsuk a Mátra és a Bükk térségének pozícióját Magyarország egyik legjelentősebb családbarát aktív turisztikai célpontjaként. Ennek egyik eleme a most megépült játszótér is – tette hozzá Benkő Béla.

Az átadó ünnepségen Hiesz György polgármester kiemelte: példaértékű a városi TDM munkája, mellyel nem csupán az egyesület, hanem egy közösség gyarapodását is segítik. A városvezető továbbá utalt arra, hogy jövő év tavaszán a mátrafüredi parkban egy újabb, nagyobb 80 millió forintból megvalósuló játszótér épül majd, szintén pályázati támogatással. A polgármester végezetül megköszönte az egyesületnek a játszótér megépítését, és felajánlotta, hogy az önkormányzat segít a játékok karbantartásában.

Kiemelt tartalmak