Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Nyit a jégpálya: akár piros hó is eshet

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 12. 01. Hírek

A korcsolyák kifényezve és megélezve sorakoznak, a jég vastagsága kiváló – négy nappal a nyitás előtt minden készen áll arra, hogy december 5-én 17 órakor birtokba vegyék a korcsolyázók a Gyöngyösi Jégpályát. A Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand területén idén is egy 600 négyzetméteres jégfelület várja a sportolókat.

A járványhelyzet miatt tavaly nem nyitott ki a Gyöngyösi Jégpálya, idén azonban számos újdonsággal készül a korcsolyapályát üzemeltető Sportfólió Kft.

Juhász Péter, a társaság ügyvezetője kiemelte: a hamarosan kezdődő szezon egyik újdonsága, hogy a bérletet immár plasztikkártyán kapják meg a vásárlók, akiket a bérlet mellé egy mozijeggyel is megajándékoznak a Gyöngyösi TV jóvoltából.

Szintén új szolgáltatás lesz a jégpálya sátrában kiépített fénytechnika, amely akár azt is lehetővé teszi, hogy piros hó essen a jégpályán – mondta az ügyvezető hozzátéve: idén is gondoltak a tanuló korcsolyázókra, akiknek egy külön pályarészt is kialakítanak a jégen.

A hagyományokhoz híven idén is lehet majd korcsolyát bérelni, nyitva lesz a büfé, és a pálya jegét naponta kétszer frissítik majd. A téli szünet idején pedig meghosszabbított nyitvatartással, este 9 óráig lehet majd korcsolyázni.

Juhász Péter elmondta továbbá, hogy már több általános és középiskolai osztály is bejelentkezett, és a jégpályán töltik majd a testnevelési órát.
– Két évvel ezelőtt abban a három hónapban, amíg a jégpálya nyitva volt, mintegy tízezer látogatót fogadtunk. Bízom benne, hogy idén is ilyen kiemelkedő látogatószámról számolhatunk majd be.

A jégpálya megnyitása kapcsán Hiesz György polgármester elmondta: a korcsolyapálya hiánypótló beruházás Gyöngyösön. – Sokszor beszélünk a klímaváltozásról, melynek következménye az is, hogy már jó ideje nincs olyan hideg télen, hogy a természetes vizeink befagyjanak, vagy természetes havon lehessen a Mátrában szánkózni vagy síelni. A jégpálya nem csak sportolási, hanem kikapcsolódási lehetőség a fiataloknak és a családoknak egyaránt. Külön öröm, hogy a téli szünet idején hasznos programlehetőséget is tudunk kínálni – emelte ki a polgármester.
A városvezető utalt arra, hogy ha az önkormányzat anyagi lehetőségei engedik, akár egy időjárástól független korcsolyapályát is ki lehetne alakítani Gyöngyösön.

A gyöngyösi jégpálya hétfőtől csütörtökig és vasárnap 10 és 20 óra között, pénteken és szombaton 10-től 21 óráig várja a korcsolyázni vágyókat. A téliszünet ideje alatt pedig speciális nyitvatartási idővel várják majd a korcsolyázás szerelmeseit.

A jegyárakról, rendezvényekről és egyéb aktualitásokról a jégpálya weboldalán, valamint a Gyöngyösi Jégpálya facebook oldalán és Instagram oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Borítókép: MaxiRádió

Kiemelt tartalmak