Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Világsztárokkal a mezőnyben érkezik Gyöngyösre a Tour de Hongrie

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2022. 04. 27. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 04. 28. 16:03

Május 11-én rajtol Magyarország legjelentősebb kerékpáros körversenye, a Tour de Hongrie, amelynek befutója május 15-én Kékestetőn lesz.

A Tour de Hongrie történetének eddigi legerősebb mezőnye sorakozik rajthoz a május 11-én kezdődő ötnapos viadalon. Igazi sztárparádét láthatnak majd a nézők az utak mentén és a televíziók képernyőjén szerte a világon.
A versenyen a világ leghíresebb professzionális csapatai vesznek részt, a huszonöt nemzetközi csapat mellett rajthoz áll a magyar válogatott is. A Tour de Hongrie-t a hazai és nemzetközi média kiemelt figyelemmel követi: a Magyar Televízió M4Sport csatornája, és több külföldi TV adó élőben közvetíti az egyes szakaszokat – köztük az Eurosport is. 2021-ben 150 országban látták élőben a Magyar Körversenyt és a szervezők idén is hasonló érdeklődésre számítanak.

Az összetett győzelem szempontjából sorsdöntő zárószakasz idén Miskolcon indul, és Gyöngyösön ér véget, ugyanis Magyarország legmagasabb pontján, az 1014 méteres Kékesen lesz a végső befutó.

A körverseny 2022. május 15-án két alkalommal, várhatóan 12:30-kor és 14:08-kor halad át Mátrafüreden, valamint 12:40-kor és 14:20-kor Mátraházán. Kékestetőre 14:24-kor érkezik a mezőny.

A verseny teljes útvonalzárással zajlik. Az útvonal zárását és terelését az Országos Rendőr-főkapitányság koordinálja a megyei főkapitányságok segítségével. A mezőny előtt 15-30 perccel zárják le az utakat. A rendezők arra kérnek mindenkit, hogy a verseny útvonalán ne parkoljanak, mert az útpályára belógó járművek növelik a balesetveszélyt.

Kiemelt tartalmak