ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Veszélyhelyzettel összefüggő intézkedések Gyöngyösön – kötelező a maszkviselés Gyöngyös teljes területén

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2020. 11. 12. Covid-19 | Hírek Utolsó módosítás: 2021. 03. 24. 19:08

A parkok, zöldterületek és erdő kivételével Gyöngyös teljes területén kötelező lesz a maszkviselés péntektől. A kutyafuttatók használatát nem korlátozzák a városban.

A november 10-én éjféltől hatályba lépett, veszélyhelyzettel kapcsolatos kormányrendelet értelmében bezárt Gyöngyösön a Mátra Művelődési Központ, a Vachott Sándor Városi Könyvtár, a Cinema Bridge Mozi, a Mátra Honvéd Kaszinó.

Nem látogatható a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand, a laktanyában lévő műfüves futballpálya, a Dr. Fejes András Sport- és rendezvénycsarnok, a Vályi-Nagy Károly Tornacsarnok, a Sport Úti Sporttelep és a Kömlei Károly Sporttelep.

A sportlétesítményeket – kivéve a két sporttelep futópályáját, amit kocogásra a lakosság is használhat – csak a verseny-rendszerben résztvevő igazolt sportolók használhatják edzésre és zárt kapuk mellett megrendezett versenyekre.

A Családi Intézetben csak házasságkötés, valamint temetés megszervezése engedélyezett. A szertartáson kizárólag a szertartás vezetője, illetve az anyakönyvezető, a házasulók, a házasulók tanúi, a házasulók szülei, nagyszülei, a házasulók testvérei és a házasulók gyermekei lehetnek jelen.
A temetésen a kormányrendeletben foglaltak szerint legfeljebb 50 fő vehet részt.

Gyöngyösön az alábbi intézkedések léptek életbe november 13-án, pénteken a polgármester védelmi intézkedésekre vonatkozó rendelkezése alapján:

A Gyöngyösi Polgármesteri Hivatalban továbbra is szünetel az ügyfélfogadás, kivéve az anyakönyvi csoportot, akkor, ha az ügyintézéshez a személyes megjelenés szükséges.

Az általános rendezvénytilalom következtében elmarad a december 4-re tervezett Operagála, és az adventi műsoros programsorozat.
Advent négy vasárnapján megtartják meggyújtják a város adventi koszorúján a gyertyákat, a Fő téren felállítják a mindenki karácsonyfáját, ahol szintén meggyújtják a gyertyákat, valamint lesz betlehemi állatsimogató is.

A rendezvénytilalomra tekintettel nem nyit ki a jégpálya.

Elmarad a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért, az Év Utánpótlás Leány Sportolója, az Év Női Sportolója, az Év Utánpótlás Fiú Sportolója, az Év Férfi Sportolója, az Év Utánpótlás Csapata és az Év Felnőtt Csapata kategóriában, a Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetés átadása.

Elmarad a 2021-es városbál.

A parkok, zöldterületek és erdő kivételével Gyöngyös teljes területén kötelező a maszkviselés a koronavírus-járvány terjedése miatt. A maszkhasználat kiterjed a városhoz közigazgatásilag tartozó Farkasmály, Mátrafüred, Sástó, Mátraháza és Kékestető épített (pl. parkolók, áruházak parkolói) területeire is.

A kutyafuttatók használatát nem érinti a rendelkezés.

A szabályok betartását a rendőrség és a Városrendészeti Igazgatóság munkatársai ellenőrzik. A szabályok megszegését a rendőrség szankcionálja a kormányrendeletben foglaltak alapján. Mindenkit kérünk, hogy a biztonságunk érdekében tartsák be a szabályokat!

Kiemelt tartalmak