Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Covid-szűrőpontot nyitottak a Pesti úton

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2020. 11. 10. Covid-19 | Hírek Utolsó módosítás: 2021. 03. 19. 18:19

November 10-én reggel 8 órakor a Pesti út 2. szám alatt megnyitott az a Statikus mintavételi pont, ahol a tünetmentes vagy az enyhe tünetekkel rendelkező koronavírus-fertőzötteket tesztelik.

A tesztelő pont kialakításával naponta négyszer több mintavételre van lehetőség, hiszen sokkal kevesebb időt vesz igénybe a tesztelés ahhoz képest, mint amikor a mentőknek egy-egy megadott címre kellett kivonulniuk a Covid-szűrés elvégzéséhez – mondta Fodor István, a gyöngyösi mentőállomás vezetője.

A mintavételi ponton hétköznap és hétvégén is 8 és 18 óra között, előzetes bejelentkezés alapján fogadják azokat, akiket a háziorvos irányít a szűrésre. A vizsgálat időpontjáról a mintavételi pont munkatársai értesítik a pácienseket.

Fodor István hozzátette: a Pesti út 2. szám alatti ingatlant a tulajdonos, Gyöngyös önkormányzata bocsátotta rendelkezésükre, miután a feladat elvégzésére alkalmassá tette az épületet. A teszteléshez szükséges felszerelésről, valamint a minták elszállításáról az Országos Mentőszolgálat gondoskodik.

Kiemelt tartalmak