ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Péntektől a piacok egész területén is maszkot kell viselni

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2020. 11. 05. Covid-19 | Hírek Utolsó módosítás: 2021. 03. 19. 18:19

A rendelkezésre álló adatok alapján a koronavírus fertőzések száma folyamatosan növekszik. A járvány terjedésének megelőzése érdekében 2020. november 6-tól az önkormányzat új rendelkezést léptet életbe.

Eszerint a gyöngyösi piacok teljes területén, beleértve az őstermelői részeket is, kötelező lesz a maszkviselés, valamint a lehetőség szerinti minél gyakoribb kézfertőtlenítés.

A piacokon kereskedelmi vagy vendéglátói tevékenységet folytató üzletekben a kormányrendeletben foglaltak szerint továbbra is kötelező az orr és a száj eltakarására alkalmas maszk viselése.

A szigorítást a Városgondozási Zrt. Piacüzemeltetési Szabályzata is tartalmazni fogja, ennél fogva alkalmazását ellenőrzi és betartatja. A szabályzatban foglaltak, ezen belül a maszkviselési szabályok be nem tartásáért – a Piacüzemeltetési Szabályzatban foglalt egyéb jogkövetkezmények mellett – a Városrendészet a közösségi együttélés szabályainak sérelme miatt helyszíni bírságot szabhat ki, vagy hatósági bejelentéssel élhet a szankció kiszabása érdekében.

Kiemelt tartalmak