Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Maszkviselés: az első nap tapasztalata pozitív

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2020. 11. 14. Covid-19 | Hírek Utolsó módosítás: 2021. 03. 19. 18:19

A tapasztalatok alapján a gyöngyösiek többsége jogkövető módon már az önkormányzati rendelet életbe lépésének első napján, november 13-án, a közterületeken is viselte a maszkot – tájékoztatott Ferenczy Dániel, a Városrendészeti Igazgatóság vezetője, aki hozzátette: a többség üdvözli az intézkedést. Mint ismert, a parkok, zöldterületek és erdő kivételével Gyöngyös teljes területén kötelező a maszkviselés péntektől.

Az igazgató elmondása szerint csupán az állampolgárok egy kisebb része, főként a környező településekről Gyöngyösre érkezők nem értesültek az érvényben lévő rendeletről. Ilyen esetben kollegái megtették a szükséges jogi felvilágosítást.

A városrendészek pénteken az érvényben lévő helyi rendelet alapján Gyöngyös egész területén ellenőrizték a maszkhasználatot. Elsősorban az olyan nagyobb csomópontokon jelentek meg, ahol sok ember megfordul, így kontrollálták a helyi üzletláncok, a piacok, a népszerűbb pékségek, illetve a buszpályaudvar környékét.

Ferenczy Dániel végezetül elmondta: a továbbiakban is folyamatosan ellenőrzik majd Gyöngyösön a maszkhasználatot. A városrendészek a szabálysértőket minden esetben figyelmeztetik kötelességükre, bírság kiszabására továbbra is a rendőrség jogosult. A rendvédelmi szervek egymást segítve dolgoztak eddig, és dolgoznak majd ezt követően is.

Kiemelt tartalmak