Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Továbbra is fűtenek a gyöngyösi társasházakban

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 04. 20. Hírek

Április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon, azonban a jogszabályban rögzített fűtési időszak május 15-ig tart, eddig köteles biztosítani a szolgáltató a fűtést a 2900 gyöngyösi lakásban, amennyiben a társasház kéri. Május 15-e előtt csak a fűtési megbízott kérheti írásban az adott épületben a lekapcsolást.

A Városgondozási Zrt. távfűtési ágazatvezetője a városi televíziónak elmondta, jelenleg még az összes fogyasztónál folyik a távfűtési szolgáltatás, nagy valószínűséggel ez a következő 2-3 hétben változni fog, akkor már fogják kérni a lekapcsolást, mivel az időjárás előrejelzések azt mutatják, hogy melegszik az idő.

Az intézmények közül az iskolák kérték a szolgáltatás leállítását, de mivel hétfőtől már az alsó tagozatosok ismét az intézmény falai között tanulnak, így kérték a fűtés visszakapcsolását. Az óvodákban folyamatosan fűtöttek, a Mátra Művelődési Központ pedig csökkentett szolgáltatást kért. A távfűtési ágazatvezető hozzátette: az idei fogyasztás hasonló a tavalyihoz.

A fűtési szezon végeztével a szakemberek megkezdik a karbantartási, fejlesztési munkákat. Például most tudják elkezdeni az Olimpia úti kazánházban a korszerűsítést, ahol egy 40 éves kazánt cserélnek korszerűbbre.

Kiemelt tartalmak