ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Post Covid ambulancia indul a Bugát Pál Kórházban

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 04. 20. Covid-19 Utolsó módosítás: 2021. 04. 30. 14:49

A Covid fertőzésen átesett páciensek részére kialakított Post Covid ambulancia indul április 27-én kedden, a Bugát Pál Kórház Tüdőgondozójában.

Elsősorban azokat várják, akiknél a felgyógyulást követően maradtak, vagy újonnan jelentkeznek a Covid fertőzéssel összefüggő tünetek. A tapasztalatok szerint a COVID-19-ben szenvedő betegek 10-20 %-ban elhúzódó panaszok jelentkeznek, melyek rontják a beteg életminőségét és munkaképességét. A Post-COVID szindróma az akut tünetek utáni 4-12. hétig, vagy ennél is tovább tarthat. Számos szervi, de nagyon sok esetben lelki traumás utóhatást észlelnek a betegek. A kórház közlése szerint az ambulancia szakmai stábját úgy állították össze, hogy abban tüdőgyógyász, belgyógyász-kardiológus, neurológus, infektológus, pszichiáter, pszichológus, gyógytornász és dietetikus szakemberek álljanak a betegek rendelkezésére.

A munkacsoportot dr. Szabó Csilla főorvosnő vezeti. Az ellátáshoz háziorvosi beutaló és előzetes időpontkérés szükséges. Ezt a 312-491-es központi számon, a 343 vagy a 247-es melléken a betegirányítás adja meg.

Kiemelt tartalmak