Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Áramlopások okozzák a közvilágítási problémákat

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!

Illegális áramlopások okozták a közvilágításban jelentkező problémákat az utóbbi hónapokban Gyöngyös északnyugati városrészén.

2021. első négy hónapjában több lakossági jelzést is kapott Kévés Tamás, a körzet képviselője, alpolgármester, hogy az érintett területen jelentős problémák vannak a közvilágítással. Az ott lakók gyakran azt tapasztalják, hogy üzemidő alatt nem működik a szolgáltatás. Az önkormányzat kötelező feladata, hogy megfelelően működjön a közvilágítás a városban, elfogadhatatlan, hogy néhány renitens állampolgár miatt mások szenvedjenek a szolgáltatás nem megfelelő működése miatt. A probléma mielőbbi orvoslása érdekében Kévés Tamás levélben fordult az ÉMÁSZ Hálózati Kft. Gyöngyösi régióvezetőjéhez, aki arról tájékoztatta, hogy a közvilágítási szakaszhibákat, az illegálisan, szabálytalanul felkötött vezetékek okozzák.

Az ÉMÁSZ szakemberei és a Gyöngyösi Városrendészet munkatársai a város több pontján tartottak az elmúlt időszakban ellenőrzéseket, csak az idei évben, március végéig 19 esetben intézkedtek áramtolvajokkal szemben Gyöngyös ún. Duranda és Harmadosztály településrészén.

Az áramlopás felszámolása érdekében a szolgáltató és a városrendészet a tavalyi évben döntött úgy, hogy hathatósabban fellépnek a szabályszegőkkel szemben.2020-ban 37 esetben intézkedtek.

Sajnos az illegális áramvételezés felszámolása nem könnyű feladat, de mind az ELMŰ-ÉMÁSZ, mind a Városrendészet közös ellenőrzésekkel, határozott fellépéssel igyekszik csökkenteni azok számát. A szabályszegőkkel szemben lefolytatott eljárás a rendőrség feladata.

Ha Ön is jogellenes cselekményt észlel, hívja a Gyöngyösi Városrendészet járőrszámát (70)866 9555, vagy tegyen online bejelentést

Kiemelt tartalmak