ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Több lakossági jelzés is érkezett az online bejelentőn keresztül

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 05. 14. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 05. 21. 11:54

Jól működik az online bejelentő felület Gyöngyös város megújult honlapján. Az április 29-én elindult weboldalon a legfrissebb információk, az átlátható költségvetés és szervezeti felépítés mellett az állampolgároknak lehetőségük van online bejelentést tenni. Legyen szó út- vagy járdahibákról, problémás fáról, vagy éppen elhagyott gépjárműről. Utóbbi témában az elmúlt hetekben a Gyöngyösi Városrendészet több bejelentést is kapott.

A jogszabály szerint azok az autók szállíthatók el a közterületről, amelyek üzemképtelenek. A városrendészek minden esetben először felszólítják az autó tulajdonosát levélben, majd az értesítést követően 10 napra elszállítják az autót, ha a tulajdonos nem reagál.

Ez történt meg most is. A város több pontjáról szállítottak el hónapok óta közterületen tárolt autókat, melyek vagy rendszámmal nem rendelkeztek vagy a forgalomból voltak kivonva. Az elszállított autókat legfeljebb 6 hónapig a Városgondozási Zrt. telephelyén tárolják. Amennyiben a tulajdonos továbbra sem keresi, úgy a roncsot hasznosítják. Tavaly például 10 autót bontásra ítéltek.

Legutóbb április 28-án volt hasonló akció. Akkor összesen 5 roncsautót szállíttatott el a Városrendészeti Igazgatóság a durándai városrészből. A közterület-felügyelők a napi járőrözés során tapasztalták, hogy néhány üzemképtelen járművet a közterületen tárolnak a tulajdonosai. Az üzembentartók korábban többszöri felszólítás ellenére sem tettek semmit, most pedig nekik kell a szállítás és tárolás költségeit is megfizetni.

Amennyiben problémát észlel vagy javaslatot tenne, a lakossági bejelentő oldalon megteheti.

Kiemelt tartalmak