Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Tejesdobozokon hívják fel a figyelmet a tűzmegelőzés fontosságára

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 03. 31. Színes Utolsó módosítás: 2021. 04. 02. 09:24

Négy témában – a szén-monoxid-mérgezés, az erdőtüzek, a lakástüzek, illetve fűtési időszakban a lakás- és kéménytüzek megelőzése érdekében – indított közös kampányt az Alföldi Tej Kft. és az Országos Tűzmegelőzési Bizottság . Ennek keretében március, április és május folyamán naponta mintegy 35 ezer, a három hónap alatt 3 milliónál is több tejesdoboz hívja fel a lakosság figyelmét a tűzveszélyre és a szabályok betartásának fontosságára.

A polcra kerülő tejesdobozokon az Eldobni 1 perc, eloltani 100 óra, helyreállítani 100 év felirat olvasható, valamint található rajtuk egy QR-kód, amely a katasztrófavédelem honlapjára irányítja az érdeklődőket. Ott szintén a tüzek megelőzéséhez kapnak hasznos információkat a vásárlók. A jó idő beköszöntével jelentősen megnőtt a szabadtéri tűzesetek száma, Heves megyében összesen 40 esetben riasztották a tűzoltókat szabadban keletkezett tűzhöz a hétvégén. Jellemzően szárazfű, avar, nádas, és összehordott szemét égett. A tűzesetek néhány négyzetmétertől több hektárnyi területre is kiterjedtek, a megyében összesen több mint 10 hektáron csaptak fel a lángok

A szakemberek felhívják a figyelmet, hogy a tűz meggyújtása előtt a tűzrakóhely környékét meg kell tisztítani a levelektől, faágaktól annak érdekében, hogy a tűz ne terjedhessen át az erdőre. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, de még kihűlt hamut, parazsat sem. Amint feltámad a szél, a tüzet azonnal el kell oltani. Egy kis odafigyeléssel megelőzhető a baj – számolt be róla a Gyöngyösi TV.

Kiemelt tartalmak