Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Fontos a vízhálózat és a vízmérők tavaszi ellenőrzése

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 03. 31. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 04. 02. 09:25

Mielőtt beüzemelnénk a kerti csapokat, nem árt ellenőrizni, hogy a téli hideg nem okozott-e bennük valamilyen károsodást.

A jó idő beköszöntével elkezdődnek a tavaszi kertimunkák, ilyenkor természetesen használatba kerülnek a kerti csapok is. Mielőtt azonban beüzemelnénk ezeket, nem árt ellenőrizni, hogy a téli hideg nem okozott-e bennük valamilyen károsodást.

Természetesen vannak árulkodó jelek, amelyekből sejthetjük, hogy probléma van a vízhálózattal. Ilyen a csöpögő csap vagy a magas vízszámla. Szintén meghibásodás jele, ha nem forog a vízmérő, amikor megnyitja a csapot, szilánkokra tört az üveg az óralapon, eldeformálódott a számlálószerkezet, illetve egyáltalán nem, vagy csak alig jön víz a csapból.

Fontos tudni, hogy a vízmérő rendszeres ellenőrzése és a házi ivóvíz hálózat karbantartása a fogyasztó feladata, így a vízmérőcsere és az elfolyt víz költsége is a fogyasztót terheli.

Amennyiben hibát észlel, a Központi diszpécserszolgálatot tudja hívni a nap 24 órájában, a 06-80-224-242 ingyenesen hívható telefonszámon, emellett a diszpecser@ervzrt.hu email címen tudnak hibát bejelenteni – számolt be róla a Gyöngyösi TV.

Kiemelt tartalmak