Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Gyöngyösön is adatokat gyűjt a KSH

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 04. 01. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 04. 02. 09:28

Önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre Gyöngyösön is áprilistól októberig a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az adatgyűjtés kitér a munkaerő-felmérésre, a lakosság utazási szokásaira, a háztarások információs és kommunikációs technológiai eszközhasználatára, valamint a háztartások költségvetésére és az életkörülmények felmérésére.

Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A járványügyi helyzetre tekintettel az adatszolgáltatóknak felajánlják a telefonon keresztüli válaszadást, valamint egyes adatgyűjtések esetében azt kérik, hogy a kérdőíveket weben töltsék ki.

A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű mintavétellel történik az ország különböző településein. Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében.

A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásának megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közlik.

A lakosság és az önkormányzat részére munkanapokon hétfőtől csütörtökig, 8 és 16:30 óra között, pénteken 8 és 14 óra között a +36 80 200-766-os (3-as mellék) telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu email címen adnak további felvilágosítást.

Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a KSH internetes oldala nyújt tájékoztatást.

Kiemelt tartalmak