Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Kérjen segítséget a gyógyszer kiváltáshoz!

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 04. 02. Covid-19 Utolsó módosítás: 2021. 04. 20. 12:51

A gyöngyösi önkormányzat segítségét is kérhetik a betegek gyógyszereik kiváltásában, ha a rokonok, ismerősök nem tudnak rendelkezésre állni.

Ne menjenek gyógyszert kiváltani a patikába az igazoltan koronavírus fertőzöttek – hívja fel a figyelmet a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetsége. Az elmúlt hetekben ugyanis a gyógyszertárban dolgozók több alkalommal is azt tapasztalták, hogy a koronavírus fertőzés kezelésére szolgáló gyógyszert (Favipiravir), a betegek személyesen váltják ki a gyógyszertárakban, ami jelentős egészségügyi kockázattal jár. A szövetség szerint az igazoltan koronavírusos beteg nem csak a gyógyszertári dolgozókat, hanem a gyógyszerüket kiváltó lakosokat is veszélyezteti. Ha ilyen eset történik, rendkívüli intézkedéseket kell hozni, be kell zárni, soron kívül fertőtleníteni kell a gyógyszertárat, és az alapos fertőtlenítés és szellőztetés után lehet ismét beengedni a patikába érkezőket.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a karanténszabályok egyébként sem engedik meg a lakóhely elhagyását, így a felírt gyógyszert hozzátartozónak vagy ismerősnek kell kiváltania. Ha valakinek nincs olyan hozzátartozója, aki nem egy háztartásban él a beteggel, vagy ismerős segítségét sem tudja kérni, akkor vegye fel a kapcsolatot az önkormányzat munkatársaival. A gyöngyösi önkormányzat már a világjárvány megjelenése óta segítséget nyújt a covid-fertőzötteknek receptkiváltásban és alapvető élelmiszerek beszerzésében is – számolt be róla a városi TV.

Kik vehetik igénybe az önkormányzat segítségét?

-65 éves vagy attól idősebb, egyedül élő nyugdíjas, vagy idős házaspár, vagy

-krónikus betegségben szenvedő egyedülálló, vagy idős házaspár számára,

-akiknek környezetében nincs olyan, 65 évnél fiatalabb hozzátartozó, vagy segítségnyújtásba bevonható más személy, aki az ellátást, segítségnyújtást biztosítani tudja.

Mire vehető igénybe?

-elsődlegesen tartós, illetve egyeztetett igény szerinti élelmiszer

-gyógyszer

-higiéniai termékek beszerzése

-lelki segítségnyújtás

Hol lehet igénybe venni?

Gyöngyös Város Önkormányzata 37/ 311-105, 37/311-127, 37/312-055, 37/769-133

Kistérségi Humán Szolgáltató Központ (KHSZK)(elsődlegesen gyógyszerbeszerzés és lelki segítségnyújtás) 37/786-130, 30/558-9643

Kiemelt tartalmak