Ki és milyen segítséget kérhet az önkormányzattól?

Tájékoztatás a korornavírus járvány idején igénybe vehető önkormányzati közreműködés módjáról.

Tisztelt Nyugdíjas, vagy krónikus betegségben szenvedő Gyöngyösi Lakosok!

A COVID-19 vírus terjedése miatt elrendelt veszélyhelyzetben mindannyiunk közös érdeke a fertőzés megállítása. Különösen igaz ez az idősebb korosztályra, amely a legveszélyeztetettebb helyzetben van vírusfertőzés esetén. Ezt csak az együttműködés teheti lehetővé, amelyben helyi szinten is a jelszavunk:

MARADJON OTTHON!

Az önkormányzat és intézményei mindent megtesznek annak érdekében, hogy az otthon tartózkodó idősek ne maradjanak segítség nélkül.

Az önkormányzattól igényelhető ellátásokról:

Kinek?

  • 65 éves vagy attól idősebb, egyedül élő nyugdíjas, vagy idős házaspár, vagy
  • krónikus betegségben szenvedő egyedülálló, vagy idős házaspár számára,

akiknek környezetében nincs olyan, 65 évnél fiatalabb hozzátartozó, vagy segítségnyújtásba bevonható más személy, aki az ellátást, segítségnyújtást biztosítani tudja.

Mit kérhetek?

  • elsődlegesen tartós, illetve egyeztetett igény szerinti
  • élelmiszer,
  • gyógyszer és
  • higiéniai termékek beszerzését,
  • lelki segítségnyújtást.

Hol tudom igényelni?

Gyöngyös Város Önkormányzata37/ 311-105, 37/311-12737/312-055, 37/769-133
Kistérségi Humán Szolgáltató Központ (KHSZK)(elsődlegesen gyógyszerbeszerzés éslelki segítségnyújtás)37/786-13030/558-9643

Az igény bejelentését követően kollégáink felveszik a kapcsolatot az igénylővel, és megtörténik a vásárlásra kerülő termékek, eszközök személyes egyeztetése. A megvásárolt termékek ellenértékének megfizetése a kijelölt segítő részére történő pénzátadással valósul meg.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a beszerzés több napi, de legfeljebb egyheti szükséglet kielégítésére igényelhető. A beszerzett termékek teljeskörű, vagy a megszokott márka szerinti beszerzését az üzletekben található árukínálat függvényében tudjuk vállalni.

Mikor kapom meg?

Az igénybejelentést követően másnap, de legkésőbb 72 órán belül.

Kollégáink az önkormányzat vagy a KHSZK által kiállított igazolvánnyal ellátva keresik fel önöket, ismeretlen, azonosítatlan személyek ajánlkozását fenntartással fogadják, őrizkedjenek a csalóktól!

SZÁMÍTSANAK RÁNK, SEGÍTÜNK!

Hiesz György polgármester

Figyelem!
A települési támogatás, illetve rendkívüli települési támogatás iránti kérelmeket továbbra is az erre rendszeresített nyomtatványokon kérjük igényelni!

A nyomtatványok letölthetők innen:
http://www.gyongyos.hu/szocialis-igazgatas/1347-letoltheto_nyomtatvanyok


A korornavírus járvány idején igénybe vehető önkormányzati közreműködési igényét az alábbi űrlapon is jelezheti, ha a fentieket figyelmesen átolvasta!