Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Tavaszra elkészül a mátrafüredi gigantikus játszótér

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2022. 01. 17. Hírek

A terveknek megfelelően halad a mátrafüredi parkerdőben épülő két játszótér, a tanösvény és a tornapálya kialakítása. Várhatóan április elején mindegyiket birtokba vehetik a családok.

A kisgyerekeknek szánt játszótér az Öreg néne őzikéje nevet viseli majd, míg a nagyobb gyerekek és a fiatalok kikapcsolódását a szabadtéri fitneszeszközök, valamint egy Bene-vár elnevezésű játszótér szolgálja.

Juhász Katalin, az önkormányzat Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóságának vezetője a Gyöngyösi TV-nek elmondta: tavaly decemberben a kivitelezés elérte az 50 százalékos készültséget, ami a helyszínen még nem igazán látható, ugyanis a téli időjárás miatt több eszközt még nem lehetett a parkban elhelyezni.
Amint az időjárás engedi, helyükre teszik a játékokat. Nem csak a játszóelemeket, hanem egy védőházat, padokat és asztalokat, szemeteseket, kerékpártárolókat és információs táblákat is kihelyeznek.

A projekt teljes költsége csaknem 90 millió forint, melyhez több mint tízmillió millió forint önerőt biztosított a város képviselő-testülete a csaknem 67 millió forintos támogatás mellé.

Az újak mellett megmarad a régi játszótér is, hogy a fejlesztésnek köszönhetően minden korosztályt kielégítő parkerdő legyen Mátrafüreden.

Kiemelt tartalmak