Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Már Sástón is lehet korcsolyázni

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2022. 01. 18. Hírek

Miután a jég vastagsága elérte a 12 centimétert, január 18-tól lehet korcsolyázni a sástói tavon.

Az elmúlt hét végén már 10 centiméter vastagságú jég borította a sástói tavat, azonban ez is kevés volt ahhoz, hogy biztonsággal korcsolyázhassanak rajta.
Január 18-án, kedden azonban a Sástó Turisztikai Központ arról tájékoztatta közösségi oldalán (Sástó Turisztikai Központ | Facebook) követőit, hogy saját felleősségére immár bárki korcsolyázhat az ország legmagasabban fekvő mesterséges taván kialakult jégen.

A biztonságos jégen atrtózkodás érdekében fontos tudni, hogy ha a tó jegén szeretnénk korcsolyázni, akkor könnyű, testhez simuló ruházatban érkezzünk, és ha megtörténik a baj, hason kúszva próbáljunk a partra jutni. Ha pedig máson segítünk, akkor is hason csúszva közelítsük meg a bajba jutott személyt, de ne menjünk a beszakadásig. Az utolsó szakaszt hidaljuk át segédeszközökkel, például egy hosszú ággal, bottal, kötéllel, nadrágszíjjal, vagy akár ruhadarabokkal – javasolta Nagy Csaba, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Miután kimentettük a személyt, fontos, hogy ne azonnal melegítsük fel a testét, mert a hirtelen hőváltozás a szervezetre káros hatással lehet.

Kiemelt tartalmak