Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Tárgyalásokat kezdeményez az önkormányzat a Magyar Postával

2022. 11. 03. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 11. 11. 10:32

Akár a fűtési költségeket is átvállalná az önkormányzat annak érdekében, hogy a Nyolcvanasban és Mátrafüreden november 12-e után is működhessen a posta. Az erről szóló javaslatot csütörtöki rendkívüli ülésén fogadta el a város képviselő-testülete.

Mint arról korábban a város honlapján is tájékoztatást adtunk, november 12-étől országszerte 366 postahivatal működését szünetelteti ideiglenesen a Magyar Posta Zrt. Az intézkedés a Szövetkezet úton működő és a mátrafüredi Béke úton üzemelő postát is érinti. A döntésről a Magyar Posta október 28-án adott ki tájékoztatást a honlapján, az önkormányzatot egy november 2-án kézbesített levélben értesítette.

A két posta bezárása ellen a körzetek önkormányzati képviselői aláírásgyűjtést indítottak, és a képviselő-testület elé terjesztették javaslatukat, amelyben felhatalmazzák Hiesz György polgármestert, hogy tárgyalásokat kezdeményezzen a Magyar Posta Zrt.-vel, és ajánlja fel az önkormányzat segítségét, akár azt is, hogy a város részben vagy egészben átvállalja a fűtési költségeket, ha legalább a hét néhány napján nyitva tarthatnak a postahivatalok.

Kiemelt tartalmak