Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Ideiglenesen bezár a nyolcvanasi és a mátrafüredi posta

2022. 10. 31. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 11. 04. 09:19

Országszerte több posta működésének ideiglenes szüneteltetéséről döntött a Magyar Posta Zrt. Az intézkedések a nyolcvanasi kettes postát és a mátrafüredi postát is érintik.

A Magyar Posta az energiafelhasználás érdemi csökkentése érdekében arról döntött, hogy ideiglenesen szünetelteti 366 posta működését 210 településen – jelentette be internetes oldalán a társaság. Mint írják, azon a 101 településeken, ahol több szolgáltatóhely működik, a fennmaradó szolgáltatóhelyek megemelt kapacitással, több ügyfélkiszolgáló pulttal fogadják az ügyfeleket, míg azokon a településeken, ahol nincs másik nyitvatartó posta, a szolgáltatások a mobilposta segítségével lesznek elérhetők.

A társaság a napokban közzétette a bezáró posták listáját, amelyen szerepel a Szövetkezet úton üzemelő kettes posta – ahogy a gyöngyösiek nevezik: kisposta –, valamint a mátrafüredi Béke úton működő posta is, vagyis november 12-étől ezek is bezárnak. A dokumentumból az is kiderül, hogy a nyolcvanasi kisposta helyett a Bugát Pál téri egyes posta, a mátrafüredi posta helyett pedig a gyöngyössolymosi posta látja majd el az egyetem szolgáltatói feladatokat. A változás nem érinti a postai küldemények házhoz kézbesítését – hangsúlyozza a társaság, amely hozzáteszi: a Magyar Posta Zrt. jelenleg és a jövőben is lényegesen túlteljesíti a jogszabályi kötelezettségeit, hiszen az előírt mintegy 1600 posta helyett – a szüneteltetést követően is – országszerte több mint 2200 posta áll az ügyfelek rendelkezésére.

A Magyar Posta hangsúlyozza, hogy az intézkedéssel érintett mintegy 740 dolgozó nem veszti el munkáját, mindegyük más postahelyekre kerül átirányításra. A Magyar Posta Zrt. ugyanakkor több, jelentős átalakítási projektet hajt végre a logisztika, a kézbesítés, a levél- és csomagfelvétel, valamint a levélfeldolgozás területén, amellyel az irányítás-szolgáltatásban javítja a működés hatékonyságát. Ennek eredményeként a társaság csoportos létszámleépítésre vonatkozó szándékot jelentett be, amely összesen mintegy 300 munkavállalót érint. Külön kiemelik, hogy ez a végrehajtásban dolgozó munkavállalókat nem érinti.

Borítóképünkön a mátrafüredi posta épülete látható.

Kiemelt tartalmak