ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Felhívás az Év Sportszakembere kitüntetés adományozására

A Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a város sportmozgalmában kifejtett kimagasló sportszervezői tevékenységnek, a sportolók eredményes felkészítésének elismerésére “Év Sportszakembere” kitüntetést adományozhat.

A kitüntetés annak a felterjesztés időpontjában még aktív edzőnek, testnevelőtanárnak, játékvezetőnek, sportvezetőnek, sportszervezőnek és sportegészségügyi szakembernek adományozható, aki gyöngyösi sportegyesület színeiben versenyző sportolóinak, illetve gyöngyösi köznevelési intézmény tanulóinak felkészítése, versenyeztetése során kiemelkedő teljesítményt nyújtott, vagy a sport területén kifejtett egyéb szakmai tevékenységével a város hírnevét öregbítette.

A sportszakemberi munka elismerése díszoklevél, emlékplakett és pénzjutalom átadásával történik.

Az „Év Sportszakembere” kitüntetésre való felterjesztés határideje 2022. december 5.

A kitüntetésből évente legfeljebb egy adományozható!

A részletes feltételeket és a kitüntetéssel járó elismerések leírását Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 3/2022. (II.25.) önkormányzati rendelete tartalmazza.

Az írásba foglalt, indokolással ellátott javaslatokat, melyek tartalmazzák a felterjesztő és a kitüntetésre javasolt személy elérhetőségét, Hiesz György Polgármesternek címezve lehet benyújtani a Gyöngyös Városi Önkormányzat címén (3200 Gyöngyös, Fő tér 13.) vagy elektronikusan a hiesz.gyorgy@hivatal.gyongyos.hu e-mail címen, a fent megjelölt időpontig.

Kiemelt tartalmak