Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Felhívás az Év Sportolói kitüntetés adományozására

A Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a város sportmozgalmában kifejtett kimagasló sportmunkának, a sportban kimagasló eredményeket elért személyek és csapatok sportteljesítményének elismerésére „ÉV SPORTOLÓI” elnevezéssel kitüntetéseket adományozhat.

A kitüntetés azon sportolóknak, sportegyesületeknek, szervezeteknek adományozható, akik az előző évi felterjesztési határidőt követően kimagasló eredményt értek el.

Az „Év Sportolói” kitüntetés adományozható gyöngyösi sportegyesület vagy sportszervezet színeiben az előző évi felterjesztési határidőt követően aktívan versenyző sportolónak, valamint gyöngyösi sportegyesület vagy sportszervezet színeiben az előző évi felterjesztési határidőt követően aktívan versenyző – minimum két főből álló – csapatnak az alábbi kategóriák szerint:

  • „Év Utánpótlás Leány Sportolója”
  • „Év Női Sportolója”
  • „Év Utánpótlás Fiú Sportolója”
  • „Év Férfi Sportolója”
  • „Év Utánpótlás Csapata”
  • „Év Felnőtt Csapata”

Az utánpótlás kategóriák díjai azon sportolóknak, csapatoknak ítélhetők oda, akik az előző évi felterjesztési határidőt (2021. december 5-ét) követően elért sporteredményük megszerzésekor az adott sportágban utánpótláskorúnak minősülnek.

Évente összesen legfeljebb hat – kategóriánként legfeljebb egy – kitüntetés odaítélésére kerülhet sor!
A kitüntetésekre való felterjesztés határideje 2022. december 5.

A részletes feltételeket és a kitüntetéssel járó elismerések leírását Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 3/2022. (II.25.) önkormányzati rendelete tartalmazza.

Az írásba foglalt, indokolással ellátott javaslatokat, melyek tartalmazzák a felterjesztő és a kitüntetésre javasolt személy vagy közösség elérhetőségét, Hiesz György Polgármesternek címezve lehet benyújtani a Gyöngyös Városi Önkormányzat címén (3200 Gyöngyös, Fő tér 13.) vagy elektronikusan a hiesz.gyorgy@hivatal.gyongyos.hu e-mail címen, a fent megjelölt időpontig.

Kiemelt tartalmak